Непреводиви речник синонима - Лебрехт Гашпар

Непреводиви речник синонима - Лебрехт Гашпар

Роман базиран на психолошком и емоционалном набоју чланова једне породице, која се свела на сопствене крхотине, прати судбину оца – мученог кривицом због пропуштене прилике да спасе сина и кћерку –...

Максимална количина
- 1 +

Опис

Непреводиви речник синонима - Лебрехт Гашпар

Роман базиран на психолошком и емоционалном набоју чланова једне породице, која се свела на сопствене крхотине, прати судбину оца – мученог кривицом због пропуштене прилике да спасе сина и кћерку – прогоњене породичним бременом. Кћеркин покушај да оде у свет, преиспитивање властитог постојања анализирањем и евоцирањем успомена маестралан је одраз превирања и ломова појединца суоченог са собом и са чињеницом да од онога од чега смо саздани нема бега.

Развој догађаја и животи главних ликова, ненаметљиво и посредно, а у вези са смрћу једног члана породице, скопчани су са судбином српског народа у последњим ратним страдањима, са људском бруталношћу и суровошћу са чијег руба више нема повратка у реалне животне оквире. Без директно изнесених ставова, роман на сликовит и потресан начин говори о утицају историје на судбину појединца и самога друштва, а породична драма – од својих почетака натруњена сујеверјем и условљена некавим силама што извиру из сваке пукотине древног поднебља ком припадамо – упућује на оно од чега смо саздани, што нам је прошлост и оквир будућности.

Ово дјело можете купити и у Републици Србији - Књижара "Академија" Београд (Кнез Михаилова 35)

Повез: меки
Број страна: 103
ISBN: 978-99955-1-444-0
Издање: 2019.