29 година у служби знања!

29 година у служби знања!

ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства” а. д. Источно Ново Сарајево радно обиљежава свој 29. рођендан. Наиме, наш завод основан је Одлуком Владе Републике Српске 4. септембра 1992. године под на...

ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства” а. д. Источно Ново Сарајево радно обиљежава свој 29. рођендан.

Наиме, наш завод основан је Одлуком Владе Републике Српске 4. септембра 1992. године под називом Републички издавачки завод „Просвјета” Сарајево. Од 29. септембра 1994. године Републички издавачки завод „Просвјета” Сарајево наставља пословање под називом ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства” Сарајево. Године 2007. извршено је усклађивање са Законом о јавним предузећима и Законом о класификацији дјелатности те од 27. априла 2007. године нови назив и организациони облик Завода гласи ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства” а. д. Источно Ново Сарајево.

Завод је од оснивања неколико пута мијењао сједиште. Прво сједиште Завода било је на Илиџи, затим у Бијељини, те на територији тадашњег Српског Сарајева. Сједиште Завода данас је у Источном Новом Сарајеву, на адреси Зорана Цвијетића 58.

Већ 29. година под мотом: „У служби знања!” Завод за уџбенике и наставна средства успјешно припрема и објављује уџбенике и наставна средства, као и осталу документацију за скоро све нивое образовања. И ове школске године успјешно смо одговорили на потребе тржишта и благовремено обезбиједили све неопходне производе.

Упоредо са издавањем штампаних уџбеника успјешно реализујемо процес дигитализације уџбеничких садржаја, којим се од ове године могу користити и ученици прва три разреда основне школе. Већ је у употреби „Прва књига”, а током наредне седмице постепено ће бити доступни и садржаји за остале предмете.

Завод данас, поред зграде управе, послује и у пет пословних центара (Требиње, Источно Сарајево, Бијељина, Добој и Приједор) и у 20 малопродајних објеката – књижара.

У наредном периоду учествоваћемо на значајним сајмовима књига у Бањалуци и Београду, гдје ћемо представити наша најбоља издања у различитим категоријама.

На Сајму књига у Бањалуци, 16. септембра, додијелићемо књижевне награде „Златна сова” и „Совица”, те представити награђене романе.

Сличне вијести