29 рукописа у конкуренцији за "Златну сову"

29 рукописа у конкуренцији за "Златну сову"

На адресу ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ а. д. Источно Ново Сарајево за награду „Златна сова“ своје радове доставило је 29 аутора. Сви приспјели рукописи испуњавају услове конкурса и упуће...

На адресу ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ а. д. Источно Ново Сарајево за награду „Златна сова“ своје радове доставило је 29 аутора. Сви приспјели рукописи испуњавају услове конкурса и упућени су члановима жирија на читање и разматрање.

О томе који романи ће бити награђени одлучиће жири у саставу: проф.др Јован Делић (предсједник), др Драгана Бедов и др Жељка Пржуљ (чланови жирија) до предвиђеног рока, односно до 31. маја 2019. године.

Књижевна награда “Златна сова“ издавачке куће ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“обухвата плакету (повељу) за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000,00 КМ и 20 примјерака романа.

Друга награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000,00 КМ и 20 примјерака романа.

Трећа награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 1.000,00 КМ и 20 примјерака романа.

Шифре рукописа по редослиједу завођења у евиденцију:

НСФРУШКОГОРАЦМК
Натали
Леотар
Процес
Херцеговац
Церак
Мандила22
Анђео
Кога?Чега?Коме?Чему?
Ребус
Гудрун Енслин
В+ОЛГА
Чаробњак из воза
Дрина
Ћубасти гњурац
СараСелена
Ахилова пета и подметач
Изложба
Машиновођа
Банстол
Маргита
Абвгд12345
Пролеће
Шошана 1957
Голгота
Горчило
Зајц
Силикон
Регово

Сличне вијести