Дјела Ива Андрића и даље најпродаванија у књижарама Завода за уџбенике

Дјела Ива Андрића и даље најпродаванија у књижарама Завода за уџбенике

Крај године је вријеме када углавном сводимо рачуне, преиспитујемо, пописујемо, сабирамо и одузимамо, подвлачимо црту... Ову 2021. годину ћемо памтити по неколико сјајних књига које смо објавили и...

Крај године је вријеме када углавном сводимо рачуне, преиспитујемо, пописујемо, сабирамо и одузимамо, подвлачимо црту...

Ову 2021. годину ћемо памтити по неколико сјајних књига које смо објавили и то на првом мјесту мислимо на романе награђене на конкурсима „Златна сова“ и „Совица“ али и на још неколико сјајних наслова о којима смо говорили у претходном периоду.

Иза нас је много успјешних промоција, сајамских акција и дружења читалаца са нашим ауторима у складу са важећим епидемиолошким мјерама.

Захвални смо свим нашим купцима и посјетиоцима који су и ове године највише повјерења имали у наше књижаре и ово је прилика када са јавношћу дијелимо информације о најпродаванијим насловима у протеклој години.

У области белетристике поново је најпродаваније дјело било „На Дрини ћуприја“ Ива Андрића а затим већ традиционално високо на листи најпродаванијих дјело „Горски вијенац“ Петра Петровића Његоша. Овим класицима српске књижевности на трећем мјесту придружила се такође Андрићева „Травничка хроника“.

Најпродаванија књига за дјецу била је „Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру“ Берислава Благојевића а слиједи је „Кућа времена“ Јелене Којовић Тепић. Треће мјесто заузеле су „Пјесмице и успаванке“ које је приредио Данијел Дојчиновић.

Најпродаваније издање Завода за уџбенике и наставна средства из области стручне литературе било је издање „Проговори да видим ко си“ Слободана Роксандића, које смо објавили у сарадњи са Удружењем „Изражајност“ из Београда. Слиједи „Практични језички савјетник“ Милорада Телебака те „Уставно право“ Горана Марковића.

Најпродаваније дјело других издавача по резултатима из наших 20 књижара широм Републике Српске је дјело „Романи“ Ива Андрића у издању Лагуне. Издањима овог издавача припала су и преостала два мјеста на нашој топ листи и то друго мјесто за дјело „Корени“ Добрице Ћосића а треће за „Белешке једне Ане“ Мома Капора.

Општи утисак је да су и даље најтраженија дјела тзв. класици српске књижевности и дјела аутора попут Андрића, Његоша, Ћосића, Капора итд.

У великом проценту су се ове године читала и дјела аутора савремене српске књижевности али и велики број књига за дјецу домаћих аутора што нас посебно радује.

Не заборавите да је књига један од најљепших поклона за празнике. Обрадујте некога добром књигом из богате понуде наших књижара.

Срећни празници!

Сличне вијести