Додјељена књижевна награда "Златна сова"

Додјељена књижевна награда "Златна сова"

Трећег дана Међународног Сајма књиге у Бањалуци, у организацији Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске уручена је књижевна награда Златна Сова. Златна сова уручена је аутору Бранку...

Трећег дана Међународног Сајма књиге у Бањалуци, у организацији Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске уручена је књижевна награда Златна Сова.

Златна сова уручена је аутору Бранку Станковићу, док је награда Совица, за најбољу књигу за дјецу, отишла у руке Сањи Клисарић.

Књига "Врежа" аутора Бранка Станковића тематизује питање зла у свијету, као и права на казну и освету над онима који су починили то зло.

Награда за освојено друго мјесто уручена је  Мирославу Живановићу за дјело “Људи, звери, анђели”, а трећа Данилу Тешановићу за дјело “Мученица Текла између Бога и човјека”.

Награда Златна сова временом је постала изузетно вриједна и превазишла је простор Републике Српске што је био њен првобитни циљ.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=iEujNWVni8w&t=1s[/embed]

Совица

Топлу романескну, авантуристичку причу "Шушуова чудесна авантура" ауторке Сање Клисарић и добитнице овогодишње Совице, покреће чежња за досезањем небеске сфере и непознатих даљина, типичну за свако младо биће, у којој има нечег универзалног и онтолошког.

Награда "Совица" обухвата повељу уз хонорар од 1.000 КМ, као и штампање дјела у тиражу од 500 примјерака, од којих аутору припада 20.Ова награда биће уручена на сајму књига у Београду.

извор: РТРС

Сличне вијести