Драгана Кнежевић из Неготина добитник Златне сове

Драгана Кнежевић из Неготина добитник Златне сове

Побједници конкурса за најбољи необјављени роман и награду "Златна сова"  проглашени су данас на конференцији за новинаре у просторијама Завода за уџбенике и наставна средства у Бањалуци. Добитник...

Побједници конкурса за најбољи необјављени роман и награду "Златна сова"  проглашени су данас на конференцији за новинаре у просторијама Завода за уџбенике и наставна средства у Бањалуци.

Добитник десете по реду Златне сове је Драгана Кнежевић из Неготина (Република Србија) за рукопис „Слике од стакла“.

Првонаграђена ће добити плакету за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000 КМ и 20 примјерака романа.

 

Друга награда припала је Ивану Новчићу из Краљева за рукопис „ Трн у пети“ и подразумијева објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000 КМ и 20 примјерака романа.

 

Добитник треће награде је Јадранка Миленковић из Ниша за рукопис „Оливера учи немачки“. Ова награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 1.000 КМ и 20 примјерака романа.

 

Жири је радио у саставу: Светлана Шеатовић (члан), Радисав Милић (члан) и Сања Мацура (предсједник).

Награде ће бити уручене у оквиру свечане академије поводом 30 година рада Завода за уџбенике и наставна средства која ће бити одржана 30. августа 2022. године у Источном Сарајеву.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=bHFIrqkoxBU[/embed]

Сличне вијести