Друга награда "Златна сова" Мирославу Живановићу а трећа Данилу Тешановићу

Друга награда "Златна сова" Мирославу Живановићу а трећа Данилу Тешановићу

Након објаве да је Бранко Станковић из Бијељине аутор рукописа „Врежа“ добитник прве награде конкурса “Златна сова“ за најбољи необјављени роман стручни жири у саставу проф.др Горан Максимовић (предс...

Након објаве да је Бранко Станковић из Бијељине аутор рукописа „Врежа“ добитник прве награде конкурса “Златна сова“ за најбољи необјављени роман стручни жири у саставу проф.др Горан Максимовић (предсједник), др Мирјана Лукић и Радисав Милић донијели су одлуку о добитницима друге и треће награде.

Друга награда припала је рукопису под називом „ Људи, звери, анђели“ аутора Мирослава Живановића из Барича (Република Србија) који је достављен под шифром „Исток“.

Друга награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000,00 КМ и 20 примјерака романа.

Добитник треће награде је Данило Тешановић из Добоја за рукопис „Мученица Текла између Бога и човјека“ (роман у стиху) који је достављен под шифром „Нојева барка“.

Трећа награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 1.000,00 КМ и 20 примјерака романа.

Додјела награда „Златна сова“ планирана је у септембру поводом Дана Тавода за уџбенике а прве званичне промоције романа очекују се на Сајму књига у Бањој Луци.

Сличне вијести