Матичној библиотеци поклоњене књиге

Матичној библиотеци поклоњене књиге

Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске поклонио је данас Матичној библиотеци Источно Ново Сарајево 20 књига Верослава Ранчића, који је освојио другу награду на конкурсу за најбољи необ...

Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске поклонио је данас Матичној библиотеци Источно Ново Сарајево 20 књига Верослава Ранчића, који је освојио другу награду на конкурсу за најбољи необјављени роман "Златна сова" и десетак нових наслова из ове године.

Извршни директор Сектора маркетинга Завода за уџбенике и наставна средства Младен Пандуревић истакао је да је Ранчић, који је награђен за наслов "Нек се звезде искраду и ноћ крене", одлучио да од својих 100 ауторских примјерака, који му припадају на основу награде, 70 поклони библиотекама Републике Српске у сарадњи са Заводом за уџбенике и наставна средства.

Пандуревић је напоменуо да су Матичној библиотеци доставили 20 примјерака романа који ће бити подијељени библиотекама на подручју Сарајевско-романијске регије, а остатак је прослијеђен у Бањалуку у Народну универзитетску библиотеку Републике Српске са молбом да они то доставе осталим библиотекама.

"Завод за уџбенике и наставна средства искористио је прилику да нашој Матичној библиотеци поклонимо и десетак нових наслова из ове године који су интересантни и који ће, вјерујем, обрадовати читаоце", рекао је Пандуревић.

Директор Матичне библиотеке Источно Ново Сарајево Наташа Трифковић захвалила је за донацију, додајући да читаоци радо читају домаће ауторе.

"Веома нам је важно када добијемо овако значајне књиге које су награђане и књиге које се читају", нагласила је она.

Сличне вијести