Најпосјећеније промоције “Златне сове”, а “Лејла” најтраженији наслов на штанду

Најпосјећеније промоције “Златне сове”, а “Лејла” најтраженији наслов на штанду

На 63. међународном београдском сајму књига и ове године ЈП “Завод за уџбенике и наставна средства” а. д. Источно Ново Сарајево представиo се посјетиоцима највећег регионалног скупа љубитеља књижевнос...

На 63. међународном београдском сајму књига и ове године ЈП “Завод за уџбенике и наставна средства” а. д. Источно Ново Сарајево представиo се посјетиоцима највећег регионалног скупа љубитеља књижевности и књига уопште разноврсном понудом издања.

 

Када је ријеч о промоцијама наших књига и ове године потрудили смо се да оне буду разноврсне као што је и наша издавачка продукција од најмлађих до најстаријих читалаца, а бројне промоције реализовали смо у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Београду.

За најмлађе посјетиоце организовали смо промоцију дидактичке игре “Једи здраво! Браво, браво” аутора Данице Мојић и Милене Јовић као и побједничког романа на конкурсу за најбољу књигу за дјецу “Совица”. Ријеч је о роману “Како се испричала Неиспричана Бајка” Ранка Павловића, којег је поред аутора промовисала и предсједник жирија Јелена Којовић Тепић.

Од стучних књига ове године акценат смо ставили на дјело Биљане Милошевић Шошо “Девијантне појаве у Републици Српској” о којој је поред аутора говорио и уважени проф. др Божо Милошевић.

 

На нашем штанду своје књиге потписивали су аутори Биљана Ристић (“Сенке и снови”) и Владимир Каламнда (“Миш у бунди”).

 

Наша ауторка Сања Клисарић промовисала је своју збирку поезије “Подсећања на вечност” уз помоћ доц. др Жељке Пржуљ и Јулијане Јанковић у сали “Васко Попа”.

 

Очекивано, највише пажње привукла је промоција овогодишњих добитника награде “Златна сова” за најбољи необјављени роман о чему су испред жирија говорили проф. др Сања Мацура и књижевник Ранко Рисојевић. О самом пројекту “Златна сова” говорио је директор Завода Раде Ристовић, а од аутора били су присутни Верослав Ранчић (Нек се звезде искраду и ноћ крене”) и Чедомир Љубичић (”Сјај јужног крста”).

 

Када је ријеч о потражњи одређених наслова, на нашем штанду најтраженији наслов био је роман “Лејла” Слободана Срдановића који је и проглашен књигом мјесеца октобра када је ријеч о нашим издањима.

Сличне вијести