Најпродаванија издања у 2022. години

Најпродаванија издања у 2022. години

Јавно предузеће „Завод за уџбенике и наставна средства” а. д. Источно Ново Сарајево традиционално у посљедњим данима децембра мјесеца актуелне године објављује списак најпродаванијих дјела из своје пр...

Јавно предузеће „Завод за уџбенике и наставна средства” а. д. Источно Ново Сарајево традиционално у посљедњим данима децембра мјесеца актуелне године објављује списак најпродаванијих дјела из своје продукције и из продукције других издавача.

Најтраженија књига у издању Завода у 2022. години је књига „Без наслова”, аутора Свјетлане и Андрее Васиљевић, тј. избор пјесама ових дјевојака, који је постхумно саставила њихова мајка Радмила. Ова књига у издању Завода у 2022. години имала је своја два издања. Публика и наши суграђани препознали су значај објављивања овог дјела и нашу намјеру да сачувамо успомену на ове двије дјевојчице.

У самом врху најтраженијих и најпродаванијих дјела у издању Завода су и ове године Андрићева „На Дрини ћуприја” и Његошев „Горски вијенац”.Најпродаваније књиге у Заводовим књижарама у издању других издавача су Андрићеви „Романи”, Ћосићеви „Корени” и „Мистерија Гинкове улице” Уроша Петровића.

Најпродаванија књига у области дјечје књижевности у издању Завода је „Украла ме Шумбаба” Александре Чворовић, затим слиједе „Пјесмице и успаванке” и „Како сам заволела своје име”.

Најпродаванија књига из области стручне литературе је „Практични језички савјетник”, Милорада Телебака. Иако је ријеч о нашем старом издању, ова књига и те како је популарна и данас.

Када су у питању лектирска издања, у области лектире за основну школу највише су продаване „Бајке” браће Грим и „Дружина покварене славине”, Радисава Милића, док су у области лектире за средњу школу средњошколци, по нашим подацима, највише тражили „Лајање на звезде” Милована Витезовића и „Благо цара Радована” Јована Дучића.

Сличне вијести