Нашем издању награда "Липље" за савремену књижевност

Нашем издању награда "Липље" за савремену књижевност

На 24. Међународном Сајму књиге у организацији "Гласа Српске", у Спортској дворани "Борик" 13. Септембра су додијељене традиционалне сајамске награде за најбоља издања и издаваче. Признање "Липље" за...

На 24. Међународном Сајму књиге у организацији "Гласа Српске", у Спортској дворани "Борик" 13. Септембра су додијељене традиционалне сајамске награде за најбоља издања и издаваче.
Признање "Липље" за савремену књижевност додијељена је роману "Ветрушка у данима неба", Горана Лабудовића Шарла, у издању Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево, која је овогодишњи добитник "Златне сове".

У роману "Ветрушка у данима неба" представљена је универзална прича о несебичном жртвовању појединца за колектив који, како се испоставило, у великој мјери то не поштује.

То је прича о браћи Киш, нарочито инжењеру Јозефу Кишу, визионару и човеку који жртвује све /породицу, пријатеље, каријеру, капитал, ауторитет/ зарад далеког циља, првобитно само њему видљивог и значајног,

У роману је представљена безвремена и дубока прича која је увијек присутна у животима оних који нису спремни да прихвате материјално као једини покретачки мотив и да лични интерес замијени опште добро.

На Сајму књига у Бањалуци Завод за уџбенике и наставна средства промовисао је побједнички роман конкурса "Совица" аутора Владимира Каламанде. Владимир је за бројне читаоце потписивао ову књигу на нашем штанду након званичне промоције.

У сарадњи са др Душком Певуљом организовали смо веома интересантно предавање о Кочићу и промовисали наше издање "Књига Петра Кочића".

Узели смо учешће и у панел дискусији на тему изазова и стања у издаваштву у Републици Српској коју је организовала Народна и универзитетска библиотека Републике Српске.

Сличне вијести