Обиљежавање Међународног дана дјечије књиге

Обиљежавање Међународног дана дјечије књиге

ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ а.д. Источно Ново Сарајево традиционално већ девету годину за редом обиљежиће 02. април – Међународни дан дјечије књиге. Епидемиолошке мјере у вези вирус...

ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ а.д. Источно Ново Сарајево традиционално већ девету годину за редом обиљежиће 02. април – Међународни дан дјечије књиге.

Епидемиолошке мјере у вези вируса Ковид-19 не дозвољавају нам већа окупљања и промоције али успјели смо пронаћи неколико начина да на симболичан начин обиљежимо овај дан.

Наш сарадник из Удружења „Изражајност“, глумац Милан Босиљчић, изабрао је једну бајку Х.К. Андерсена објављену у једном од наших издања, коју ће путем Заводовог званичног канала на платформи You Tube подијелити са најмлађом публиком.

Тијана Дабић и Јасна Јовичић аутори издања „Моја предшколска књига“ уз коју се предшколци од ове године припремају за полазак у први разред основне школе у нашој књижари у Бијељини 1 (Гаврила Принципа 14) од 15 до 16 часова одржаће појединачно савјетовање за све заинтересоване родитеље. Биће то прилика да родитељи на најбољи начин добију информације и савјете како на најбољи начин уз ово издање припремити своје предшколце за полазак у школу.

Аутор хит књиге за најмађе „Кућа времена“ Јелена Којовић Тепић потписиваће ову забавну књигу у нашој књижари Бања Лука 2 ( Краља Петра I Карађорђевића 71) у термину од 18 до 19 часова. Ријеч је о модерној бајци о пустоловинама маште и одрастања сатканој од тананих нити дјечијег духа, оплемењена добротом, игром, смијехом и радошћу.

Међународни дан дјечије књиге обиљежићемо и попустом који ће важити у петак, 02. априла у свих 20 књижара Завода за уџбенике и наставна средства на одређена издања за дјецу. Ријеч је о 50 % попуста на награђене књиге за дјецу из едиције „Совица“ и 20 % попуста на школску лектиру и дјечију литературу.

Све наше књижаре од 01. априла раде по тзв. љетном радном времену тако да сви заинтересовани могу искористити  дуже радно вријеме наших малопродајних објеката како би пронашли нешто за своје најмлађе.

Сличне вијести