Објављен конкурс за награду "Совица" за 2019. годину

Објављен конкурс за награду "Совица" за 2019. годину

Јавно предузеће „Завод за уџбенике и наставна средства“ а. д. Источно Ново Сарајево позива ауторе који пишу и стварају на српском језику да узму учешће на Конкурсу за најбољу необјављену књигу за дјец...

Јавно предузеће „Завод за уџбенике и наставна средства“ а. д. Источно Ново Сарајево позива ауторе који пишу и стварају на српском језику да узму учешће на Конкурсу за најбољу необјављену књигу за дјецу „Совица“.

Књижевна награда издавачке куће ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ а. д. Источно Ново Сарајево, под именом „Совица“, обухвата плакету (повељу) за најбољу необјављену књигу за дјецу, објављивање дјела у тиражу од 1.000 примјерака, ауторску накнаду од 1.000,00 КМ и 20 примјерака књиге.

Право учешћа на конкурсу за избор најбоље необјављене књиге за дјецу имају сви аутори који пишу и стварају на српском језику и који благовремено доставе свој рукопис, под условом да рукопис књиге за дјецу није никада раније објављен, како на српском, тако ни на другом језику.

Посљедњи дан за доставу рукописа је 01.03.2019. године, док је рок за проглашење добитника награде 10. мај 2019. године.

Детаљни услови за учешће на конкурсу, врста и висина награде, избор и начин рада стручног жирија, рокови за одлучивање о награђеним рукописима, те остала питања која дефинишу поступак избора најбоље необјављене књиге за дјецу дефинисани су Правилником о додјељивању награде „Совица“

Сличне вијести