Објављени конкурси за награде "Златна сова" и "Совица" за 2022. годину

Објављени конкурси за награде "Златна сова" и "Совица" за 2022. годину

Јавно предузеће „Завод за уџбенике и наставна средства“ а. д. Источно Ново Сарајево, као највећа издавачка кућа у Републици Српској, позива ауторе који пишу и стварају на српском језику, да узму учешћ...

Јавно предузеће „Завод за уџбенике и наставна средства“ а. д. Источно Ново Сарајево, као највећа издавачка кућа у Републици Српској, позива ауторе који пишу и стварају на српском језику, да узму учешћа на Конкурсу за најбољи необјављени роман и награду „Златна сова“ за 2021. годину.

Књижевна награда издавачке куће ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ а. д. Источно Ново Сарајево обухвата плакету (повељу) за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000,00 КМ и 20 примјерака романа.

Друга награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000,00 КМ и 20 примјерака романа.

Трећа награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 1.000,00 КМ и 20 примјерака романа.

Право учешћа на Конкурсу имају сви аутори који пишу и стварају на српском језику, а који благовремено доставе свој рукопис, под условом да рукопис романа није никада раније објављен, како на српском, тако ни на другом језику.

Уколико је рукопис интегрално или фрагментарно објављен у штампаној или електронској форми, поменута чињеница ће се сматрати разлогом за искључивање аутора и његовог дјела из конкуренције.

Право учешћа на конкурсу за избор најбољег необјављеног романа немају они аутори који су досадашњи добитници награде „Златна сова“ (прво мјесто).

Посљедњи дан за доставу рукописа је 1. 3. 2022. године, док је рок за проглашење најбољег необјављеног романа 31. 5. 2022. године.

КОМПЛЕТАН КОНКУРС МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ НА СЉЕДЕЋЕМ ЛИНКУ: Konkurs Zlatna sova - scan

ПРАВИЛНИК ЗА ДОДЈЕЛУ НАГРАДЕ ЗЛАТНА СОВА МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ НА СЉЕДЕЋЕМ ЛИНКУ: Pravilnik Zlatna sova - scan

 

Јавно предузеће „Завод за уџбенике и наставна средства“ а. д. Источно Ново Сарајево позива ауторе који пишу и стварају на српском језику да узму учешће на Конкурсу за најбољу необјављену књигу за дјецу „Совица“.

Књижевна награда издавачке куће ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ а. д. Источно Ново Сарајево, под именом „Совица“, обухвата плакету (повељу) за најбољу необјављену књигу за дјецу, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, ауторску накнаду од 1.000,00 КМ и 20 примјерака књиге.

Право учешћа на конкурсу за избор најбоље необјављене књиге за дјецу имају аутори који пишу и стварају на српском језику и који благовремено доставе свој рукопис, под условом да рукопис књиге за дјецу није никада раније објављен, како на српском, тако ни на другом језику.

Уколико је рукопис интегрално или фрагментарно објављен у штампаној или електронској форми, поменута чињеница ће се сматрати разлогом за искључивање аутора и његовог дјела из конкуренције.

Право учешћа на конкурсу за избор најбоље необјављене књиге за дјецу немају они аутори који су досадашњи добитници награде „Совица“.

Посљедњи дан за доставу рукописа је 1. 3. 2022. године, док је рок за проглашење добитника награде 13. 5. 2022. године.

КОМПЛЕТАН КОНКУРС "СОВИЦА" МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ НА СЉЕДЕЋЕМ ЛИНКУ: Konkurs Sovica- scan

ПРАВИЛНИК ЗА ДОДЈЕЛУ НАГРАДЕ ЗЛАТНА СОВА МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ НА СЉЕДЕЋЕМ ЛИНКУ:Pravilnik Sovica - Scan

Сличне вијести