Одлука о преузетим мјерама у вези вируса корона

Одлука о преузетим мјерама у вези вируса корона

Узимајући у обзир тренутну ситуацију увези појаве вируса корона , здравствено-епидемиолошку ситуацију и могућност већег степена заразе, а спроводећи препоруке Владе Републике Српске и надлежних орган...

Узимајући у обзир тренутну ситуацију увези појаве вируса корона , здравствено-епидемиолошку ситуацију и могућност већег степена заразе, а спроводећи препоруке Владе Републике Српске и надлежних органа те водећи рачуна о заштити здравља радника и цјелокупне заједнице в.д. директора Бојан Ђенић донио је Одлуку у којој стоји:

  1. Задужују се руководиоци пословних центара да спроводу одлуке надлежних органа у вези са насталом ситуацијом и појавом корона вируса.
  2. Задужују се руководиоци пословних центара,  пословође књижара и шефови складишта да обезбиједе заштитне маске и рукавице за све запослене у малопродајним објектима и велепродајним објектима.
  3. Задужују се руководиоци пословних центара да организују и изврше чишћење и  дезинфекцију свих малопродајних и велепродајних објеката.
  4. Задужује се Сектор финансија да изврши пренос средстава на подрачун пословних центара с циљем обезбјеђења потребног материјала.
  5. Задужују се руководиоци пословних центара и пословође књижара да организују процес рада тако да истовремено у малопродајним објектима не бораве више од два купца.
  6. Задужује се руководилац Службе општих послова да организује и спроведе чишћење и дезинфекцију пословне зграде Завода.
  7. Задужују се извршни директори Сектора да организују минимум процеса рада од 17. 3. 2020. године.

Ова одлука ступа на снагу даном доношења.

Сличне вијести