Одржана смотра читалаштва "Читалићи"

Одржана смотра читалаштва "Читалићи"

У Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањoj Луци је 5. јуна одржана смотра читалаштва "Читалићи 2018" на којој је учествовало 20 основних школа Републике Српске које су у школској 2017/18. години ре...

У Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањoj Луци је 5. јуна одржана смотра читалаштва "Читалићи 2018" на којој је учествовало 20 основних школа Републике Српске које су у школској 2017/18. години реализовале пројекат "Читалићи".

Смотри су присуствовали представници ресорног министарства, директор Републичког педагошког завода, директор Завода за уџбенике и наставна средства, представници Градске управе Града Бања Лука и институција које су помогле при реализацији пројекта, те тако учинили да ова манифестација постане препознатљива као важан културни, али и васпитно-образовни догађај у Бањој Луци.

У изложбеном простору показали су резултате рада вриједних ученика и наставника из свих школа. Највише пажње посјетилаца изазвали су читалачки дневници који су се радо листали, али и видео презентације које су поједине школе представљале на својим штандовима. Неколико школа се осмјелило и припремило краће филмове са музичким подлогама чији су аутори ученици и наставници. Приказани су радови ученика на радионицама, часовима секција, али и током редовних часова српског језика, ликовне и музичке културе.

За ову манифестацију Завод за уџбенике и наставна средства у сарадњи са Министарством просвјете и културе РС обезбиједио је значајне награде за учеснике.

Сличне вијести