Поклон за библиотеку у Костајници

Поклон за библиотеку у Костајници

Директор Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево Бојан Ђенић посјетио је данас Народну библиотеку "Невенка Станисављевић" у Костајници, којој је уручио 116 књига вриједних 950 КМ....

Директор Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево Бојан Ђенић посјетио је данас Народну библиотеку "Невенка Станисављевић" у Костајници, којој је уручио 116 књига вриједних 950 КМ.

Ђенић је нагласио да је Народна библиотека у Костајници већ 25 година незаобилазан фактор у образовању и култури ове локалне заједнице.

"На захтјев Матичне библиотеке у Источном Сарајеву дошли смо да уручимо донацију. То су наша најбоља издања и надамо се да ћемо увеличати књижни фонд и да ће се наћи за свакога понешто", навео је Ђенић.

Он је напоменуо да се данас обиљежава Међународни дан даривања књига и изразио наду да ће се живот у Костајници што прије нормализовати након разорног земљотреса, те да ће донација Завода помоћи грађанима да што прије преброде ове тешке дане.

Директор костајничке библиотеке Светлана Ђурђевић истакла је да донација много значи овој библиотеци, те додала да је ријеч о актуелним насловима, од књига за најмлађе до школске лектире.

"Библиотека је страдала у потресу, а посебно дјечије одјељење, те ових дана очекујемо нови простор који ћемо добити као алтернативно рјешење", рекла је Ђурђевићева новинарима, те додала да је у потресу оштећена рачунарска опрема.

Према њеним ријечима, акцију прикупљања књига за костајничку библиотеку спроводи и Матична библиотека Источно Сарајево, а покренула ју је директор Наташа Трифковић.

"Акцији се придружила и Општинска управа из Источног Сарајева, а обећан нам је већи број књига издавачке куће за дјецу Букленд из Београда", навела је Ђурђевићева.

Књижни фонд Народне библиотеке "Невенка Станисављевић", према посљедњем попису, броји 24.048 наслова, а, након санације посљедица земљотреса, биће познато колико књига је оштећено.

Народна библиотека има 538 чланова и посљедњих пет година постоји тенденција раста чланства.

Извор: Срна

Сличне вијести