Представљен први дигитални уџбеник у Српској

Представљен први дигитални уџбеник у Српској

До краја августа у Српској ће бити спроведена обука за све наставнике географије за приступ и употребу дигиталних садржаја уџбеника географије за шести разред основне школе, рекла је министар просвет...

До краја августа у Српској ће бити спроведена обука за све наставнике географије за приступ и употребу дигиталних садржаја уџбеника географије за шести разред основне школе, рекла је министар просвете и културе Наталија Тривић.
Она је, заједно са директором Завода за уџбенике и наставна средства Радом Ристовићем, присуствовала почетку обуке наставника географије у ОШ “Алекса Шантић” у Бањалуци.

Наставници географије у 12 основних школа током првог полугодишта школске 2019/2020. године користиће дигиталне садржаје у редовном наставном процесу, заједно са штампаним уџбеницима и биљежити своја запажања.

– До краја првог полугодишта имаћемо анализе на који начин су ђеца примјењивала дигиталну форму уџбеника, колико им је одговарала и да ли треба да се нешто мијења, као и колико су наставници успјели да одговоре изазовима који се постављају пред наставне планове и програме, као и комбинацији штампаног и дигиталног уџбеника – рекла је Тривићева.
Уџбеник географије за шести разред изабран је за пилот-пројекат, јер нуди много занимљивих и визуелних садржаја који ће бити примијењени у дигиталној форми како би ученици што адекватније могли да усвоје одређена знања.

Према ријечима Тривићеве, у плану је да и други уџбеници добију садржаје у дигиталној форми.

Директор Завода за уџбенике и наставна средства Раде Ристовић истакао је да је ово изузетан пројекат од стратешког значаја.

– У овом пројекту првенствено је ријеч о мултимедијалности и интерактивности, гђе ће ђаци имати прилику да слике штампане у уџбенику, а које су пренесене на дигиталну штампу, јасније разумијевају – рекао је Ристовић.

Сличне вијести