Представљена књига "Неуромаркетинг - разумијевање потрошача"

Представљена књига "Неуромаркетинг - разумијевање потрошача"

На Економском факултету на Палама данас је промовисана књиге "Неуромаркетинг-разумијевање потрошача" професора Николе Глуховића која представља искорак у праћењу актуелних трендова из маркетиншке теор...

На Економском факултету на Палама данас је промовисана књиге "Неуромаркетинг-разумијевање потрошача" професора Николе Глуховића која представља искорак у праћењу актуелних трендова из маркетиншке теорије и праксе на тржишту у БиХ, као и проблематику понашања потрошача.

Глуховић је рекао да савремени трендови у истраживању и понашању потрошача настоје да, примјеном неуронауке, сагледају и разумију њигово понашање на објективнији начин, него што то могу да чине конвенционалне методе.

"Литература је прилично оскудна на нашем говорном подручју и биће на неки начин намијењена студентима основних и постдипломских економских студија, али и сродних друштвених факултета, те једним дијелом унесена у програме наставних предмета који се изучавају на Економском факултету на Палама", изјавио је Глуховић.

Професор на Економском факултету у Сарајеву Мелика Хусић Мехмедовић рекла је да је тема књиге актуелно подручје, не само за БиХ и регион, него и шире, а ријеч је о новим методама истраживања, алатима анализе потрошача и анализе тржишта.

Она наводи да књига представља врх леденог бријега када је ријеч о маркетингу, о понашању и бољем разумијевању потрошача, те да ће бити намијењена читаоцима из области маркетиншких дисциплина, менаџмента или економије.

"То што имамо овакву књигу разумљиву студентима и онима који практикују методе неуромаркетинга је изузетно богатство", истакла је Мехмедовићева, која је и један од рецензената књиге.

Портпарол Завода за уџбенике и наставна средства Источно Ново Сарајево Дејан Керлета појашњава да је "Неуромаркетинг-разумијевање потрошача" значајно остварење јер говори о теми која није довољно истражена, а свакодневни је извор нових идеја и инспирација многим истраживачима.

"Ова књига је и смијерница студентима економских факултета, али и свим привредницима како се треба обратити крајњим потрошачима", каже Керлета.

Он је позвао све оне који имају и сматрају да имају добро штиво да се јаве у Завод за уџбенике и наставна средства Источно Ново Сарајево јер је њихов циљ да оваква и слична дјела учине доступним широј јавности.

Сличне вијести