Представљена "Моја предшколска књига"

Представљена "Моја предшколска књига"

Тијана Дабић и Јасна Јовичић, аутори тродијелног издања књиге "Моја предшколска књига", уз коју се предшколци од ове године припремају за полазак у први разред основне школе, данас су у Бијељини одрж...

Тијана Дабић и Јасна Јовичић, аутори тродијелног издања књиге "Моја предшколска књига", уз коју се предшколци од ове године припремају за полазак у први разред основне школе, данас су у Бијељини одржале получасовна савјетовања родитељима о начину употребе ове књиге.

Дабићева, која је декан Филолошког факултета Универзитета "Синергија", рекла је да је ова књига предвиђена као уџбеник за све вртиће, односно малишане узраста од пет до шест година.

"Све смо ово данас са родитељима и књигом за малишане предшколце повезали са Међународним даном дјечије књиге. Моје задовољство је посебно јер учествујем у обиљежавању тог дана, који Завод за уџбенике и наставна средства и на овај начин, са књигом за предшколце, обиљежава девети пут", навела је Дабићева.

Она је истакла да је књига настајала у периоду кад се није могло ни помислити на садашњу специфичну ситуацију због пандемије вируса корона, као ни да ће сам процес припреме малишана бити нарушен.

"Сама припрема у вртићима је сад ограничена и због броја дјеце, прекида у боравку и слично, а овај пакет који се састоји од три књиге веома је погодан и за самосталан рад родитеља са дјецом ако желе да се и сами припреме", указала је Дабићева.

Она је рекла да прва књига покрива програм од септембра до јануара, друга од фебруара до јуна, а трећа су занимљиви пројекти на основу којих се све то може поновити.

"Велика пажња окренута је илустрацијама, које су блиске дјеци, онаквим какве они виђају на интернету и телевизији, а све теме су представљене кроз ликове који имају имена и прате дјецу кроз цијелу књигу", навела је Дабићева.

Професор педагогије и психологије Јасна Јовичић, која је и директор предшколске установе "Наша дјеца" у Брчком, рекла је да је књига намијењена дјеци, али и за заједнички рад родитеља са малишанима.

"Путем радних листова и њиховог заједничког рада успоставља се интеракција дјеце и родитеља, а књига је и одличан инструмент за васпитаче", изјавила је Срни Јовичићева.

Савјетовање о овој књизи за предшколце одржано је родитељима у књижари Завода за уџбенике и наставна средства у Бијељини, гдје су ауторке и потписивале књиге за малишане.

https://www.youtube.com/watch?v=MiWhOw8_b-c

Извор: Агенција СРНА

Сличне вијести