Превентивна контрола здравља запослених

Превентивна контрола здравља запослених

Медицинско особље Болнице Источно Сарајево данас је обавило превентивне прегледе запослених радника Завода за уџбенике и наставна средства Источно Ново Сарајево. Директор Завода за уџбенике и наста...

Медицинско особље Болнице Источно Сарајево данас је обавило превентивне прегледе запослених радника Завода за уџбенике и наставна средства Источно Ново Сарајево.

Директор Завода за уџбенике и наставна средства Раде Ристовић изразио је задовољство за успостављену пословно-техничку сарадњу између ове двије установе, која подразумијева редовну контролу здравственог стања свих радника Завода за уџбенике и наставна средстава.

"Ми ћемо у континуитету, сваке године, ако не и прије, настојати да наши радници добију контролу здравља и на томе можемо бити задовољни. Ми желимо да ова сарадња буде настављена у пуном капацитету, као што је то било и до сада", рекао је Ристовић новинарима у Источном Новом Сарајеву.

Директор Болнице Источно Сарајево Горан Тодоровић задовољан је што је менаџмент Завода за уџбенике показао спремност да се сарадња између ове двије јавне установе подигне на виши ниво.

"Ми ћемо данас радницима који су изразили жељу превентивно контролисати крвни притисак и ниво шећера у крви, те им објаснити како се може урадити неки преглед, каква је процедура да се дође до тог прегледа, који прегледи се могу урадити код нас и који је најједноставнији и најкраћи пут да они остваре своја права", појаснио је Тодоровић.

Он је позвао и друге установе да на овакав или сличан начин успоставе сарадњу са Болницом Источно Сарајево, истакавши да је основни циљ ове здравствене установе да здравствену заштиту приближи својим корисницима.

"Долази нова болница, ново вријеме и нове могућности, и ми хоћемо да их искористимо до максимума, а један од начина је и оваква сарадња са установама које послују на територији Источног Сарајева", закључио је Тодоровић.

извор: Срна

Сличне вијести