Промотивне активности Завода за уџбенике на 26. сајму књига у Бањалуци

Промотивне активности Завода за уџбенике на 26. сајму књига у Бањалуци

ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ а.д. Источно Ново Сарајево традиционално ће сва своја најбоља издања представити на Сајму књига у Бањалуци. На Сајму књига (у дворани Борик од 14. септембра)...

ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ а.д. Источно Ново Сарајево традиционално ће сва своја најбоља издања представити на Сајму књига у Бањалуци. На Сајму књига (у дворани Борик од 14. септембра) свим посјетиоцима на располагању ће бити бројни уџбеници и наставна средства за основну и средње школе, издања за предшколски узраст, издања из лектире, остала издања за дјецу, стручна литература, белетристика, поезија, класици и посебна издања, сабрана и изабрана дјела као и награђени романи са књижевних конкурса „Златна сова“ и „Совица“.

Поред изложбено-продајног штанда Завод за уџбенике организоваће и дружења са књижевницима, промоције дјела и додјелу књижевних награда.

  • У сриједу, 15 септембра на штанду Завода за уџбенике у термину од 15 до 16 часова са најмлађима ће се дружити Берислав Благојевић, аутор књиге „Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру“ који је од ове године у програму лектире за четврти разред основне школе.
  • У четвртак, 16 септембра у сали за промоције бањалучког сајма књига организоваћемо представљање дјела Радисава Милића „Киша и млеко“ (III награда конкурса Златна сова, 2017), „Дружина покварене славине“ (роман за дјецу, лектира за VII разред основне школе) и „ У кругу“ ( I награда – Златна сова, 2020). Поред аутора о стваралаштву Радисава Милића говориће проф. др Сања Мацура.
  • Књижевне награде „Златна сова“ и „Совица“ за 2021. годину биће уручене у четвртак, 16. септембра у 18 часова у сали за промоције Сајма књига у Бањалуци уз присуство чланова жирија који ће заједно са ауторима представити награђена дјела и то: Врежа – Бранко Станковић ( I награда – Златна сова, 2021), Људи, звери, анђели – Мирослав Живановић ( II награда – Златна сова, 2021), Мученица Текла између Бога и човјека – Данило Тешановић ( III награда – Златна сова, 2021) и Шушуова чудесна авантура – Сања Клисарић (награда Совица 2021)
  • У петак, 17. септембра у 12 часова у сали за промоције Сајма књига планирана је промоција издања Завода за уџбенике и наставна средства из области предшколског васпитања и образовања у оквиру панел дискусије о издавачкој продукцији у предшколском образовању, о значају објављивања стручних књига и радних материјала који би били кориштени у предшколским установама. Намјеравамо представити сљедећа издања: Предшколски програм и дјечији развој - Наташа Цвијановић, Квалитет предшколског курикулума и цјеловит развој дјетета -  Гордана Симић, Моја предшколска књига – Т. Дабић, В. Јовичић, Предшколска радилица – Д. Мојић, М. Јовић, Игром кроз Српску – Горан Гашић,  Једи здраво! Браво, браво! - Д. Мојић, М. Јовић, итд.

[gallery ids="9591,9592,9593"]

 

Сличне вијести