Промовисана књига "Менаџмент у образовним институцијама"

Промовисана књига "Менаџмент у образовним институцијама"

У Бањалуци је данас промовисана књига "Менаџмент у образовним институцијама", аутора Предрага Дамјановића, директора Републичког педагошког завода уз присуство новоименованог в. д. директора Завода Б...

У Бањалуци је данас промовисана књига "Менаџмент у образовним институцијама", аутора Предрага Дамјановића, директора Републичког педагошког завода уз присуство новоименованог в. д. директора Завода Бојана Ђенића, чланова Управе Завода те многобројних гостију из области образовања, науке и културе.


Рецензент Бране Микановић сматра да је ова књига дошла у право вријеме, када Министарство просвјете и културе Републике Српске најављује опсежне реформе.

"Књига је вриједно дјело. Иако аутор сматра да је ријеч о својеврсном приручнику, будући да је користио раније радове и релевантну литературу, она има и вриједност научне монографије. У њој се промишља о квалитету васпитања и образовања у васпитно-образовним институцијама, не само као исходу, него квалитету као процесу", рекао је Микановић.

Микановић, који је професор Филозофског факултета Универзитета у Бањалуци, нагласио је да је због тога значајно да се све васпитно-образовне институције прије упуштања у процес реформе упознају о овом дјелу, у којем се говори и о цјеложивотном учењу и образовању, што је пријеко потребно просвјетним радницима у Српској.

Дамјановић је рекао да је ово приручник за све који желе да се баве руковођењем у образовним институцијама, укључујући основне и средње школе и предшколске установе.

"Ово није роман који ће неко прочитати и оставити у ормар, већ књига која треба да буде на столу сваког директора да би, користећи је, ријешио недоумице у раду", рекао је Дамјановић новинарима.

Он је додао да је ово његова четврта књига, као резултат дугогодишњег рада и руковођења основним и средњим школама и Републичким педагошким заводом.

БАЊАЛУКА, 26. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У Бањалуци је данас промовисана књига "Менаџмент у образовним институцијама", аутора Предрага Дамјановића, директора Републичког педагошког завода.

Према његовим ријечима, књига је субилимирала претходне три са неким новим стварима које су се десиле у образовном систему у посљедњих 10 до 15 година и у њој се говори о мјерењу квалитета образовања, што је актуелно и у Стратегији образовања Српске.

Издавач књиге "Менаџмент у образовним институцијама" је Завод за уџбенике и наставна средства Источно Ново Сарајево.

По завршетку ове промоције организовано је и представљање књиге "Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру" Берислава Благојевића пред ученицима петих разреда у ОШ "Бранко Радичевић" у Бањој Луци. Било је то угодно празнично дружење које је инспирано љубављу према животињама...

Извор: СРНА/ЗУНСРС

Сличне вијести