Промовисана књига „Регионална географија БиХ“ аутора  Горана Мутабџије

Промовисана књига „Регионална географија БиХ“ аутора Горана Мутабџије

Универзитетски уџбеник „Регионална географија БиХ“ аутора Горана Мутабџије у издању ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ а.д. Источно Ново Сарајево  промовисан је данас у амфитеатру Филозофског...

Универзитетски уџбеник „Регионална географија БиХ“ аутора Горана Мутабџије у издању ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ а.д. Источно Ново Сарајево  промовисан је данас у амфитеатру Филозофског факултета у Палама. На промоцији су поред аутора учествовали мастер Санда Шушњар, доц. др Јелена Голијанин  и доц. др Маријана Тановић која је прочитала реценцију проф. др Стеве Пашалића.

Професор Пашалић истакао је да је проф. др Горан Мутабија, по ко зна који пут доказао да осим научног доприноса, његово прегалаштво има изванредан друштвени и национални значај.  „Овај уџбеник има велику аликативну вриједност, како у наставном процесу високошколских установа, тако и у бројним планирањима, студијама и другим документима“ – навео је ппроф.др Стево Пашалић у својој рецензији.

Аутор Горан Мутабџија навео је да је ово прије свега уџбеник намијењен студентима географије. „Ово је први уџбеник овог назива, који покушава да одговори на важна питања двомиленијумског историјског развоја ове територије, током  којег су стална питања промјене граница, облика и карактера регија и државе, у континуитету присутна више него код сусједних држава“ – истиче Мутабџија.

„Сами читаоци ће  у овом дјелу покушати да нађу одговоре у којој мјери су разлози за то  у њеном географском положају, сложеној природногеографској структури , прожимању и сукобу главних културно-цивилизацијских кругова или широкој лепези бројних разлога , од економске неодрживости развоја до геополитичких разлога“ – закључио је Мутабџија.

Испред Завода за уџбенике и наставна средства присутне је поздравио Дејан Керлета који је подсјетио да је ово након књиге „Европски изазови“ други универзитетски уџбеник које је објавила ова издавачка кућа.

Керлета је подсјетио да је уџбеник могуће обезбиједити у свих 20 књижара завода за уџбенике широм Републике Српске као и путем интернет продавнице на званичној интернет презентацији ове издавачке куће.  Када је ријеч о наредној промоцији овог уџбеника план је да се реализује промоција и на сличан начин на Природно-математичком факултету у Бањој Луци.

Сличне вијести