Ристовић: Осим уџбеника и богата палета школског прибора

Ристовић: Осим уџбеника и богата палета школског прибора

Директор Завода за уџбенике и наставна средства Источно Ново Сарајево Раде Ристовић рекао је данас Срни да Завод, осим уџбеника за наредну школску годину по најприступачнијим цијенама, нуди и богату п...

Директор Завода за уџбенике и наставна средства Источно Ново Сарајево Раде Ристовић рекао је данас Срни да Завод, осим уџбеника за наредну школску годину по најприступачнијим цијенама, нуди и богату палету школског прибора реномираних произвођача.

Ристовић је рекао да ће Завод у наредној школској години издати 10 нових уџбеника, двије радне свеске и два приручника за основну школу и додао да сви уџбеници имају холограмску заштиту.

"Сви уџбеници за основну школу налазе се у књижарама Завода. Читанке за седми, осми и девети разред и уџбеник из историје за девети разред наћи ће се у продаји током наредне седмице", истакао је Ристовић.

Он је навео да цијена комплет уџбеника за трећи разред, са уџбеницима енглеског језика и православне вјеронауке, износи 104 КМ, за четврти 95 КМ, за пети 93,50 КМ, за шести разред 130 КМ, за седми 134 КМ, за осми 163 КМ и за девети разред 152 КМ.

Ристовић је нагласио да је Влада Републике Српске и ове године обезбиједила бесплатне уџбенике за све ученике првог и другог разреда основне школе и за одличне ученике из породица са четворо и више дјеце.

Директор Завода за уџбенике и наставна средства је подсјетио да су нови уџбеници за основну школу Ликовна култура и Радни лист уз уџбеник Српски језик и језичка култура за четврти разред основне школе, Познавање природе /уџбеник и радна свеска/, Ликовна култура и Радни лист уз уџбеник Српски језик и језичка култура за пети разред основне школе.

Он је додао да су нови уџбеници и Њемачки језик за шести разред основне школе /уџбеник, радна свеска и приручник за наставнике/, читанке за седми, осми и девети разред, Историја за девети разред основне школе, као и Приручник за наставнике ликовне културе од шестог до деветог разреда.

Ристовић је рекао да ће Завод за средњу школу у овој школској години имати седам нових уџбеника, једну радну свеску и један приручник.

Према његовим ријечима, нови уџбеници за средњу школу су Статистика за четврти разред занимање економски техничар и пословно-правни техничар, Статистика за четврти разред струка угоститељство и туризам, занимање туристички техничар, Машински елементи за ученике другог разреда машинске струке занимање машински техничар за компјутерско конструисање и Биологија за други разред гимназије, општи и природно-математички смјер.

Ристовић је рекао да су нови уџбеници за средњу школу - уџбеник, радна свеска и приручник за наставнике енглеског језика за први разред гимназије, Социологија за средње стручне школе и Читанка за четврти разред гимназије.

Он је подсјетио да је Министарство просвјете и културе Републике Српске одобрило и уџбенике рачунарске компоненте за други разред средње школе, занимање техничар рачунарства, Основе рибарства за четврти разред пољопривредне школе и Збирку задатака са приручником за лабораторијске вјежбе који би требало да буду припремљени и одштампани у наредном периоду.

Ристовић је истакао да ови уџбеници неће бити у књижарама у септембру, али да ће сигурно бити у продаји до краја првог полугодишта.

"У посљедње двије године повећано је интересовање аутора за писање уџбеника за средње школе, што се види и по броју одобрених уџбеника. Позиви и апели надлежних институција, прије свих Министарства и Републичког педагошког завода упућени професорима, уродили плодом", рекао је Ристовић.

Он је подсјетио да је Завод отворио нове малопродајне објекте у Бијељини, Фочи и Модричи, те промијенио адресу књижари у Вишеграду која се сада налази у Андрићграду.

извор вијести: СРНА

Сличне вијести