Сајамско представљање почело промоцијом дидактичке игре

Сајамско представљање почело промоцијом дидактичке игре

Родитељи могу да одахну, уџбеници страних језика више неће бити скупи као раније. Завод за уџбенике и наставна средства завршио је већи дио посла, одштампане су књиге њемачког и енглеског језика за ве...

Родитељи могу да одахну, уџбеници страних језика више неће бити скупи као раније. Завод за уџбенике и наставна средства завршио је већи дио посла, одштампане су књиге њемачког и енглеског језика за већину разреда основне школе. Ради се о крупном пројекту на којем је Заводу свесрдно помагало Министарство просвјете и културе и Педагошки завод. "Сви они уџбеници који су у основним школама и средњим школама Републике Српске Завод ће у наредном периоду, захваљујући Министарству просвјете урадити на добробит и родитеља и ђака," каже Раде Ристовић, директор Завода за уџбенике и наставна средства.

Успјешна сарадња крунисана је плакетом која је додијељења министру Данету Малешевићу. Поред уџбеника значајно мјесто у издаваштву Завода заузимаће и дидактичка средства и учила за најмлађе.

"То је сигурно позитивно због тога што смо омогућили нашим креативним васпитачима и учитељима да ту своју креативност искажу на одређен начин, да наша дјеца од тога имају користи," каже Малешевић.

То је на уму имала и педагог Даница Мојић када је са колегиницом смишљала награђену дидактичку игру “Једи здраво. Браво, браво”. Картице са стиховима и сликама здравих намирница и вртуљак здравља, помажу дјеци да створе здраве навике у исхрани и науче нешто ново.

"Први пут су се дјеца срела са просом, кефиром, неким неуобичајеним намирницама. Код дјеце старијег предшколског узраста игра је јако добро прихваћена," каже Мојићева.

“Једи здраво, браво браво!”, занимљиве књиге, бајке и басне у издању Завода за наставна средства и уџбенике, као и најразноврсније књиге бројних излагача, можете пронаћи на 23. Међународном сајму књиге, у спортској дворани "Борик", до понедељка, 17. септембра.

Извор: Алтернативна ТВ

Сличне вијести