Школе у Српској обиљежиле своју славу Светог Саву

Школе у Српској обиљежиле своју славу Светог Саву

Широм Републике Српске школе су прославиле своју крсну славу Светог Саву пригодним свечаностима а бројне школе позивнице су упутиле и  Заводу за уџбенике и наставна средства. Ове године одазвали...

Широм Републике Српске школе су прославиле своју крсну славу Светог Саву пригодним свечаностима а бројне школе позивнице су упутиле и  Заводу за уџбенике и наставна средства. Ове године одазвали смо се позиву из општине Србац и Бојан Ђенић,  в.д. директора Завода за уџбенике посјетио је тамошњу централну основну школу и Центар средњих школа.

Свечаност обиљежавања школске славе Светог Саве у централној Основној школи ,,Јован Јовановић Змај" у Српцу одржана је у присуству великог броја гостију и радника ове школе.

Након химне Светом Сави, коју је извео школски хор под диригентском палицом наставнице музичког васпитања Стеле Драгосављевић и вјерског обреда ломљења славског колача, присутним се обратио протосинђел Теофил, настојатељ манастира Осовица.

Прослава у ОШ "Јован Јовановић Змај"

Говорећи о лику и дјелу Светог Саве он је истакао да је мало људи у историји о којима говоримо већ 800 година, а да још увијек није све речено, Пут светосавља је прави пут, а на нама је да достојно њиме корачамо и учимо нашу дјецу правим животним вриједностима.

Директор школе Славко Драгосављевић захвалио је гостима, али и радницима школе што су дошли да заједно прославе још једну школску славу.

Обиљежавању школске славе у Основној школи у Српцу, поред Ђенића присуствовали су и потпредсједник НСРС Милан Петковић, помоћник министра породице омладине и спорта РС Бранка Малешевић,  директор Колектора ЦЦЛ Предраг Зорић, као и представници локалне извршне и законодавне власти општине Србац.

Славски обред на школској слави у Центру средњих школа”Петар Кочић” Србац  данас су обавили србачки свештеници, након чега се, кратким поздравним говором, запосленима у овој образовној установи и њиховим гостима обратио србачки протонамјесник Жељко Сарић.

Прослава у Центру средњих школа "Петар Кочић"

Потом је срдачну добродошлицу пожелио директор центра Миленко Живанић, који је захвалио на присуству свештеницима, представницима локалне власти општине Србац, потпредсједнику Народне скупштине РС Милану Петковићу, директору Завода за уџбенике и наставна средства РС Бојану Ђенићу, директорима јавних предузећа и установа ове општине, пензионисаним и запосленим радницима,члановима Школског одбора ,Савјета родитеља и Савјета ученика и ученицима вуковцима. Говорећи о значају Светог Саве за српски народ ,цркву и државу, Живанић је рекао да је значај тако велики да се с правом може рећи да је он неоспорно камен темељац на коме је српски народ зидао и изграђивао своју културу .

извор: Радио Србац/зунсрс

Сличне вијести