Свјетски дан књиге уз попуст до 50 % и промоције у књижарама

Свјетски дан књиге уз попуст до 50 % и промоције у књижарама

ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ а.д. Источно Ново Сарајево девети пут обиљежиће Свјетски дан књиге и ауторских права. Ове године овај својеврсни празник књиге обиљежићемо у знаку Душка...

ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ а.д. Источно Ново Сарајево девети пут обиљежиће Свјетски дан књиге и ауторских права.

Ове године овај својеврсни празник књиге обиљежићемо у знаку Душка Трифуновића. Поезија Душка Трифуновића је од сада у програму лектире за осми разред основне школе. Управо на Свјетски дан књиге у нашој књижари у Источном Сарајеву  представићемо нови „Избор из поезије Душка Трифуновића“ који је приредила Маријана Митрић. Представљање књиге заказано је за петак у 12 часова а поред приређивача о овом избору и значају изучавања поезије Душка Трифуновића говориће др Жељка Пржуљ. На дан промоције ова књига моћи ће се купити у свим књижарама уз попуст од 20 %, а представљање књиге биће уживо емитовано путем Заводових канала на друштвеним мрежама.

Бањалучани ће на Свјетски дан књиге моћи да упознају своје најмлађе са писцима Бериславом Благојевићем  и Сашом Терзићем, који ће у књижари Бањалука 2 (Краља Петра I Карађорђевића) од 18 до 20 часова,  потписивати своје књиге „Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру“ и „Мјесечев јахач“.

Сви родитељи предшколаца у Бијељини могу искористити прилику и са својим најмлађим посјетити нашу књижару Бијељина 1 ( улица Гаврила Принципа) и разговарати са ауторима „Предшколске радилице“ Миленом Јовић и Даницом Мојић. Како на најбољи начин припремити дијете за полазак у први разред и које су то идеје и пројекти које можете самостално радити са  својом дјецом уз ову радилицу, само су неки од савјета које можете добити од наших аутора у термину од 18 до 20 часова.

Генерално, поред наведених догађаја у свих двадесет књижара Завода за уџбенике 23. априла важиће попуст до 50 % на сва издања из белетристике, поезије, стручне литературе, литературе за дјецу и монографија.

С обзиром да је један од обичаја који прате овај дан и даривање књига, запослени у Заводу за уџбенике и наставна средства одлучили су ове године поклонити одређени број наших издања Народној библиотеци „Манојло Илић“ из Рудог. Ова донација биће уручена у наредном периоду.

Сличне вијести