У петак, 27. маја проглашење добитника "Златне сове"

У петак, 27. маја проглашење добитника "Златне сове"

Побједници конкурса за најбољи необјављени роман и награду "Златна сова" биће проглашени у петак, 27. маја у 12 часова на конференцији за новинаре у просторијама Завода за уџбенике и наставна средства...

Побједници конкурса за најбољи необјављени роман и награду "Златна сова" биће проглашени у петак, 27. маја у 12 часова на конференцији за новинаре у просторијама Завода за уџбенике и наставна средства у Бањалуци. /Слободана Кустурића бр. 15/

 

Да подсјетимо, првонаграђени за "Златну сову" ће добити плакету за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000 КМ и 20 примјерака романа.

 

Друга награда подразумијева објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000 КМ и 20 примјерака романа.

 

Трећа награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 1.000 КМ и 20 примјерака романа.

 

Награде ће бити уручене у оквиру свечане академије поводом 30 година рада Завода за уџбенике и наставна средства која ће бити одржана 30. августа 2022. године у Источном Сарајеву.

 

На конкурс за овогодишњу Златну сову пријавило се 26 аутора а жири је утврдио да 25 рукописа испуњава основне услове учешћа на конкурсу.

 

Жири у саставу: Светлана Шеатовић (члан), Радисав Милић (члан) и Сања Мацура (предсједник) је  у складу са „Правилником“ и раније постигнутим договором о начину рада, након више онлајн састанка и телефонских консултација, између девет рукописа који су претходно ушли у шири избор, одабрао пет рукописа за које сматра да треба да уђу у ужи избор.

У ужи избор на Конкурсу за додјелу награде „Златна сова“ Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево за 2022. годину ушли су рукописи:

Редни број 1, „Трн у пети“, шифра: СУЗНИ КРОКОДИЛ

Редни број 14, „Olivera uči nemački“, шифра: Alhambra

Редни број 18, „Орао и акмаче“, шифра: Дрина

Редни број 21, „Запамти своје име – исповјест о плетењу слободе“, шифра: Огњена Кокош

Редни број 25, „Slike od stakla“, шифра: rhinoceros

 

У петак ћемо сазнати јубиларног десетог побједника конкурса и добитника престижне књижевне награде „Златна сова“.

Сличне вијести