У току су припреме за школску 2018/19. годину

У току су припреме за школску 2018/19. годину

Јавно предузеће „Завод за уџбенике и наставна средства“ активно ради на припреми уџбеника, за школску 2018/2019. годину. За сљедећу школску годину нови уџбеници ће бити: –Познавање природе за 5. разр...

Јавно предузеће „Завод за уџбенике и наставна средства“ активно ради на припреми уџбеника, за школску 2018/2019. годину. За сљедећу школску годину нови уџбеници ће бити:

–Познавање природе за 5. разред основне школе (уџбеник и радна свеска),

–Њемачки језик за 6. разред основне школе (уџбеник, радна свеска и приручник за наставнике),

–Читанка за 8. разред основне школе,

–Историја за 9. разред,

–Енглески језик за 1. разред гимназије (уџбеник, радна свеска и приручник за наставнике),

–Биологија за 2. разред гимназије

–Читанка за 4. разред гимназије,

–Машински елементи за ученике другог разреда машинске струке, занимања машински техничар и техничар за компјутерско конструисање

–Социологија за средње стручне школе,

–Статистика за 4. разред средње школе за струку угоститељство и туризам,

–Статистика за 4. разред средње школе за струку економија, право и трговина,

Чекамо повратне информације из Министарства за још седам уџбеника за основну школу (радне листове уз уџбенике српског језика и језичке културе за 4. и 5. разред, уџбенике ликовне културе за 3, 4. и 5. разред и читанке за 7. и 9. разред) и неколико уџбеника за средњу школу.

Што се тиче осталих уџбеника за основну школу, није било значајнијих адаптација те ће се у настави користити раније одобрени уџбеници.

Како бисмо родитељима олакшали почетак нове школске године, и ове године Завод је понудио могућност куповине уџбеника и школског прибора на рате.

Поред уџбеника, Завод по најприступачнијим цијенама нуди и богату палету школског прибора реномираних произвођача.

Цијене уџбеничких комплета од трећег до деветог разреда са уџбеницима енглеског језика и православне вјеронауке су сљедеће:

–трећи разред: 104,00 КМ,

–четврти разред: 95,00 КМ,

–пети разред: 93,50 КМ,

–шести разред: 130,00 КМ,

–седми разред: 134,00 КМ,

–осми разред: 163,00 КМ и

–девети разред: 152,00 КМ.

Влада Републике Српске обезбиједиће уџбенике за све ученике првог и другог разреда основне школе.

Сви наши уџбеници имају холограмску заштиту.

Оно што можемо да истакнемо као велики подухват јесте то да смо поред уџбеничких комплета енглеског језика за основну школу припремили и уџбенички комплет енглеског језика за први разред гимназије те уџбенички комплет њемачког језика за шести разред основне школе. Ово су значајни искораци за образовни систем Републике Српске јер имамо своја квалитетна и модерна издања страних језика. Министарство просвјете и културе, Републички педагошки завод и Завод за уџбенике и наставна средства учинили су изузетан напор да се ученицима и наставницима омогући похађање наставе по уџбеницима усклађеним са наставним програмом Републике Српске.

Истичемо и то да је у посљедње двије године повећано интересовање аутора за писање уџбеника за средње школе, те да су позиви и апели од надлежних институција, прије свега Министарства и Републичког педагошког завода, упућени професорима, уродили плодом. У току су конкурси за прибављање рукописа уџбеника за енглески језик за 3. и 4. разред гимназије, а 28.03.2018. године расписали смо конкурс за прибављање рукописа Прва књига, уџбеника за први разред основне школе.

Ово је прилика и да истакнемо да свакодневно радимо на издањима која су намијењена најмлађим, те је, након дидактичке игре „Игром кроз Српску“, која је привукла пажњу јавности, објављено и дидактичко средство „Једи здраво! Браво, браво!“

ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ има 20 малопродајних објеката широм Републике Српске. Ове године, желећи да својим купцима омогућимо што квалитетније услуге и доступност, отворили смо малопродајне објекте у Фочи и Модричи, те други малопродајни објекат у Бијељини.

Сличне вијести