Заводу још једна у низу награда за издавачки подухват

Заводу још једна у низу награда за издавачки подухват

На свечаности затварања 3. Сајма књига у Андрићграду жири Сајма је за издавачки подухват из Републике Српске прогласио дидактичко средство “Једи здраво! Браво, браво”, чији су аутори васпитачи и педаг...

На свечаности затварања 3. Сајма књига у Андрићграду жири Сајма је за издавачки подухват из Републике Српске прогласио дидактичко средство “Једи здраво! Браво, браво”, чији су аутори васпитачи и педагози Даница Мојић и Милена Јовић из вртића “Чика Јова Змај” из Бијељине.

Ово издање настало је у намјери да се дјеци промовише здрава исхрана и за кратко вријеме постала је популарна код малишана који правила исправне исхране радо примјењују и код куће.

"Једи здраво, браво, браво" је дидактичко средство значајно за предшколски узраст јер малишанима указује на значај здраве хране, а истовремено наводи их да кроз игру науче бројне корисне ствари везане за правилну исхрану. Као веома корисну, ову игру препознало је и Министарство просвјете И културе гдје и награђено.

Игрица се састоји из три дијела, а поред едукативног игрица је и такмичарског карактера.

Признање је у име издавача преузео портпарол Завода за уџбенике и наставна средства Дејан Керлета, који је захвалио организаторима сајма и жирију што су препознали значај једног оваквог издања за наше најмлађе.

Керлета је овом приликом и упознао присутне да ће у будућем периоду књижара “Или, или” у Андрићграду пословати у саставу Завода за уџбенике и наставна средства из Источног Новог Сарајева.[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=oVfEovjc868[/embedyt]

Сличне вијести