O nama

Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva” a. d. Istočno Novo Sarajevo osnovano je Odlukom Vlade Republike Srpske 4. septembra 1992. godine pod nazivom Republički izdavački zavod „Prosvjeta” Sarajevo sa p. o.

Saznajte više
O nama

Istorijat

osnovano je Odlukom Vlade Republike Srpske 4. septembra 1992. godine pod nazivom Republički izdavački zavod „Prosvjeta” Sarajevo sa p. o.. Od 29. septembra 1994. godine, Republički izdavački zavod „Prosvjeta” Sarajevo sa p. o. nastavlja poslovanje pod nazivom Javno preduzeće Zavod za udžbenike i nastavna sredstva sa p. o. Sarajevo. Godine 2007. izvršeno je usklađivanje sa Zakonom o javnim preduzećima i Zakonom o klasifikaciji djelatnosti te od 27. aprila 2007. godine novi naziv i organizacioni oblik Zavoda glasi Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva” a. d. Istočno Novo Sarajevo.

Zavod je od osnivanja nekoliko puta mijenjao sjedište. Prvo sjedište Zavoda bilo je na Ilidži, zatim u Bijeljini, te na teritoriji tadašnjeg Srpskog Sarajeva. Sjedište Zavoda danas je u Istočnom Novom Sarajevu, na adresi Zorana Cvijetića 58. Osnovna djelatnost Zavoda je pripremanje i izdavanje udžbenika i drugih nastavnih sredstava, izdavanje publikacija kojima se obezbjeđuju neophodne informacije od značaja za ostvarivanje nastavnih planova i programa i izdavanje svih vrsta propisanih školskih obrazaca. Pored toga, izdajemo i djela iz oblasti beletristike i druge publikacije od značaja.

Vizija Zavoda je očuvanje liderske pozicije u izdavaštvu Republike Srpske kroz kvalitetna izdanja kako na polju udžbeničke politike tako i u oblasti beletristike, te saradnja sa relevantnim institucijama, ustanovama i pojedincima na unapređenju obrazovnog sistema i kulture Republike.

Misija Zavoda je kontinuirano i kvalitetno zadovoljavanje potreba učenika, nastavnika i škola u Republici Srpskoj sa udžbenicima, školskim priborom i nastavnim sredstvima te doprinos podizanju kvaliteta obrazovanja i kulture objavljivanjem kvalitetnih djela. Zavod je 2022. godine obilježio 30 godina postojanja i rada te je tim povodom urađen i film koji na slikovit način prikazuje razvojni put Zavoda, probleme, izazove, ali i velike uspjehe

Uprava

Vršilac dužnosti generalnog direktora: Predrag Spasojević, diplomirani ekonomista

Izvršni direktor Sektora opštih i pravnih poslova: Biljana Stjepanović, diplomirani pravnik

Izvršni direktor Sektora ekonomsko-finansijskih poslova: Biljana Lalović, diplomirani ekonomista

Izvršni direktor Sektora izdavačke djelatnosti: Vesna Subotić, prof. srpskog jezika i književnosti

Izvršni direktor Sektora marketinga: Mladen Pandurević, diplomirani ekonomista

ЈП "Завод за уџбенике и наставна средства" А. Д. Источно Ново Сарајево

Organizaciona šema

schema

Dostupno 20 prodavnica

Pronađite na mapi prodavnicu.
Pronađite nas na mapi