Druga nagrada "Zlatna sova" Miroslavu Živanoviću a treća Danilu Tešanoviću

Druga nagrada "Zlatna sova" Miroslavu Živanoviću a treća Danilu Tešanoviću

Nakon objave da je Branko Stanković iz Bijeljine autor rukopisa „Vreža“ dobitnik prve nagrade konkursa “Zlatna sova“ za najbolji neobjavljeni roman stručni žiri u sastavu prof.dr Goran Maksimović (pr...

Nakon objave da je Branko Stanković iz Bijeljine autor rukopisa „Vreža“ dobitnik prve nagrade konkursa “Zlatna sova“ za najbolji neobjavljeni roman stručni žiri u sastavu prof.dr Goran Maksimović (predsjednik), dr Mirjana Lukić i Radisav Milić donijeli su odluku o dobitnicima druge i treće nagrade.

Druga nagrada pripala je rukopisu pod nazivom „ Ljudi, zveri, anđeli“ autora Miroslava Živanovića iz Bariča (Republika Srbija) koji je dostavljen pod šifrom „Istok“.

Druga nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000,00 KM i 20 primjeraka romana.

Dobitnik treće nagrade je Danilo Tešanović iz Doboja za rukopis „Mučenica Tekla između Boga i čovjeka“ (roman u stihu) koji je dostavljen pod šifrom „Nojeva barka“.

Treća nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000,00 KM i 20 primjeraka romana.

Dodjela nagrada „Zlatna sova“ planirana je u septembru povodom Dana Tavoda za udžbenike a prve zvanične promocije romana očekuju se na Sajmu knjiga u Banjoj Luci.

Slične vijesti