Predstavljena "Moja predškolska knjiga"

Predstavljena "Moja predškolska knjiga"

Tijana Dabić i Jasna Jovičić, autori trodijelnog izdanja knjige "Moja predškolska knjiga", uz koju se predškolci od ove godine pripremaju za polazak u prvi razred osnovne škole, danas su u Bijeljini...

Tijana Dabić i Jasna Jovičić, autori trodijelnog izdanja knjige "Moja predškolska knjiga", uz koju se predškolci od ove godine pripremaju za polazak u prvi razred osnovne škole, danas su u Bijeljini održale polučasovna savjetovanja roditeljima o načinu upotrebe ove knjige.

Dabićeva, koja je dekan Filološkog fakulteta Univerziteta "Sinergija", rekla je da je ova knjiga predviđena kao udžbenik za sve vrtiće, odnosno mališane uzrasta od pet do šest godina.

"Sve smo ovo danas sa roditeljima i knjigom za mališane predškolce povezali sa Međunarodnim danom dječije knjige. Moje zadovoljstvo je posebno jer učestvujem u obilježavanju tog dana, koji Zavod za udžbenike i nastavna sredstva i na ovaj način, sa knjigom za predškolce, obilježava deveti put", navela je Dabićeva.

Ona je istakla da je knjiga nastajala u periodu kad se nije moglo ni pomisliti na sadašnju specifičnu situaciju zbog pandemije virusa korona, kao ni da će sam proces pripreme mališana biti narušen.

"Sama priprema u vrtićima je sad ograničena i zbog broja djece, prekida u boravku i slično, a ovaj paket koji se sastoji od tri knjige veoma je pogodan i za samostalan rad roditelja sa djecom ako žele da se i sami pripreme", ukazala je Dabićeva.

Ona je rekla da prva knjiga pokriva program od septembra do januara, druga od februara do juna, a treća su zanimljivi projekti na osnovu kojih se sve to može ponoviti.

"Velika pažnja okrenuta je ilustracijama, koje su bliske djeci, onakvim kakve oni viđaju na internetu i televiziji, a sve teme su predstavljene kroz likove koji imaju imena i prate djecu kroz cijelu knjigu", navela je Dabićeva.

Profesor pedagogije i psihologije Jasna Jovičić, koja je i direktor predškolske ustanove "Naša djeca" u Brčkom, rekla je da je knjiga namijenjena djeci, ali i za zajednički rad roditelja sa mališanima.

"Putem radnih listova i njihovog zajedničkog rada uspostavlja se interakcija djece i roditelja, a knjiga je i odličan instrument za vaspitače", izjavila je Srni Jovičićeva.

Savjetovanje o ovoj knjizi za predškolce održano je roditeljima u knjižari Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Bijeljini, gdje su autorke i potpisivale knjige za mališane.

https://www.youtube.com/watch?v=MiWhOw8_b-c

Izvor: Agencija SRNA

Slične vijesti