Za "Sovicu" konkurisalo 16 autora

Za "Sovicu" konkurisalo 16 autora

Na drugi po redu raspisani konkurs za nagradu za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu "Sovica" svoje rukopise dostavilo je 16 autora. Žiri za nagradu "Sovica" čine Jelena Kojović Tepić (predsjedni...

Na drugi po redu raspisani konkurs za nagradu za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu "Sovica" svoje rukopise dostavilo je 16 autora.

Žiri za nagradu "Sovica" čine Jelena Kojović Tepić (predsjednik), Danijel Dojčinović i Ranko Pavlović (članovi) i predviđeno je da odluku o dobitniku nagrade saopšte do 10. maja 2019. godine.

Književna nagrada izdavačke kuće JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo, pod imenom „Sovica“, obuhvata plaketu (povelju) za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, objavljivanje djela u tiražu od 1.000 primjeraka, autorsku naknadu od 1.000,00 KM i 20 primjeraka knjige.

Pravo učešća na konkursu za izbor najbolje neobjavljene knjige za djecu imali su svi autori koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku i koji su blagovremeno dostavili svoj rukopis, pod uslovom da rukopis knjige za djecu nije nikada ranije objavljen, kako na srpskom, tako ni na drugom jeziku.

Šifre rukopisa pristiglih na konkurs:

Alisa u zemlji čuda
Stefan
Dopričavanje
Plavi zec
Tajna družina
Glajudero
Bijela breza
20081704
Uran
Hano
Makarije
Muzej vilenjaka
Aginjk1310
Tinejdžer
Oda manjem zlu
RA2608

Slične vijesti