Настављамо са припремом значајних издања у специфичним условима за рад

Настављамо са припремом значајних издања у специфичним условима за рад

Док траје наставни процес на даљину и дјеца изучавају наставне садржаје код куће, ми се трудимо да припремо нова издања и нове наслове лектире за наше основце. Ускоро очекујемо Десанкине "Приче из...

Док траје наставни процес на даљину и дјеца изучавају наставне садржаје код куће, ми се трудимо да припремо нова издања и нове наслове лектире за наше основце.

Ускоро очекујемо Десанкине "Приче из бакиног крила", које је изабрао и припремио за вас академик Станиша Тутњевић; проф. др Жељка Бабић за вас је превела "Велики талас", а мр Андријана Стокић Пенда и мр Бранко Црногорац припремили су и превели  дјело "Робинзон Крусо".

Ове књиге доносимо ускоро, а у нашим књижарама биће доступне након окончања ванредне ситуације и успостављања нормалног функционисања.

За наше средњошколце припремамо капитална издања српске књижевности. Ријеч је о дјелима Милоша Црњанског и то: Сеобе I , Сеобе II, Дневник о Чарнојевићу и Роман о Лондону I  и II . Својим предговорима у бољем разумијевању овог великана српске књижевности и његових вјечитих тема сеоба и странствовања помогли су нам др Драгана Бедов и академик Ранко Поповић.

У издању Завода ускоро ће изаћи дјела "Госпа Нола" и "Писма из Норвешке", наше књижевнице Исидоре Секулић. Исидора Секулић била је једна од најобразованијих Српкиња свог времена. Будући да се ова дјела изучавају на часовима српског језика у средњој школи предговоре за ова дјела написале су наше дугогодишње сараднице др Драгана Бедов и проф. др Сања Мацура.

Сличне вијести