Свјетски дан књиге и Ноћ књиге

Свјетски дан књиге и Ноћ књиге

Јавно предузеће „Завод за уџбенике и наставна средства“ а.д. Источно Ново Сарајево  ће и ове године низом активности обиљежити Свјетски  дан књиге и ауторских права. Активности почињу  19. априла 2...

Јавно предузеће „Завод за уџбенике и наставна средства“ а.д. Источно Ново Сарајево  ће и ове године низом активности обиљежити Свјетски  дан књиге и ауторских права.

Активности почињу  19. априла 2019. године са едукативним и забавним активностима у ОШ „Свети Сава“ у Трнову с почетком у 11:00 часова. Том приликом ће за дјецу бити организована промоција пјесама Љубивоја Ршумовића кроз едукативну радионицу на којој ће се дјеца свих узраста моћи забавити уз технике илустровања књига и поезије. За најмлађе ученике припремили смо промоцију игре „Једи здраво! Браво, браво!“ а они мало старији ће имати прилику да се забаве и да прошире знање уз друштвену игру „Игром кроз Српску“.

У нашим књижарама у градовима Источно Сарајево, Бања Лука, Бијељина, Требиње, Добој организујемо традиционалну НОЋ КЊИГЕ од 17 до 22 часа уз попуст до 50 % на сва издања белетристике и стручне књиге објављене до 2019. године изузев лектире. Посебан поклон везан је за свако купљено издање „Књиге Петра Кочића“  а ријеч је о поклон књизи „Претварање Петра Кочића“ академика Станише Тутњевића.

У термину од 20 часова у нашим поменутим књижарама биће уприличена дружења уз тамошње књижевнике, ауторе, критичаре, читаоце... Биће то прилика и да упознамо наше суграђане и са неким нашим најновијим издањима.

Запослени у Заводу за уџбенике и наставна средства су припремили преко стотину  наслова књига које ће поводом Свјетског дана књиге бити уручене некој од библиотека у мањим локалним заједницама у Републици Српској.

Сличне вијести