У 12 основних школа у Српској од септембра у употреби дигитални уџбенички садржаји

У 12 основних школа у Српској од септембра у употреби дигитални уџбенички садржаји

У 12 основних школа у Републици Српској током првог полугодишта школске 2019/2020. године биће реализован пилот-пројекат дигитализације садржаја уџбеника Географија за шести разред аутора Миодрага Са...

У 12 основних школа у Републици Српској током првог полугодишта школске 2019/2020. године биће реализован пилот-пројекат дигитализације садржаја уџбеника Географија за шести разред аутора Миодрага Самарџића и Драгослава Бањка, речено је Срни у Министарству просвјете и културе Републике Српске.

У Министарству су истакли да су у оквиру пројекта креирани дигитални садржаји и имплементирана платформа за приступ дигиталним садржајима.

Дигиталне садржаје из Географије изучаваће ученици шестог разреда у основним школама “Алекса Шантић” Бањалука, “Петар Kочић” Мркоњић Град, “Вук Kараџић” Теслић, “Петар Kочић” Нова Топола код Градишке, “Бранко Ћопић” Прњавор, “Доситеј Обрадовић” Приједор, “Свети Сава” Фоча, “Јован Дучић” Источна Илиџа, “Јован Јовановић Змај” Требиње, “Петар Петровић Његош” Источно Сарајево, “Свети Сава” Бијељина и “Вук Kараџић” Зворник.

У ресорном министарству су навели да ће сви наставници Географије из ових школа до краја августа проћи обуку за приступ и употребу дигиталних садржаја у настави и дијељење садржаја са ученицима.

– Обуку ће реализовати стручњаци из Завода за уџбенике и наставна средства из Источног Сарајева – појаснили су у ресорном министарству.

Из Министарства наводе да су основне предности дигиталног уџбеника његова интерактивност и мултимедијалност, чиме дају значајну подршку процесу разумијевања градива јер повећавају очигледност, прецизност, конкретност и јасност садржаја који је презентован у уџбеницима.

Министарство просвјете и културе Републике Српске, након завршетка пилот-пројекта и анализе свих аспеката употребе дигиталних садржаја у настави, планира дигитализацију садржаја за већи број предмета у основним и средњим школама у Српској.

Овај пилот-пројекат биће реализован захваљујући сарадњи Министарства просвјете и културе, Министарства за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво и Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево.

Сличне вијести