29 godina u službi znanja!

29 godina u službi znanja!

JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva” a. d. Istočno Novo Sarajevo radno obilježava svoj 29. rođendan. Naime, naš zavod osnovan je Odlukom Vlade Republike Srpske 4. septembra 1992. godine pod...

JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva” a. d. Istočno Novo Sarajevo radno obilježava svoj 29. rođendan.

Naime, naš zavod osnovan je Odlukom Vlade Republike Srpske 4. septembra 1992. godine pod nazivom Republički izdavački zavod „Prosvjeta” Sarajevo. Od 29. septembra 1994. godine Republički izdavački zavod „Prosvjeta” Sarajevo nastavlja poslovanje pod nazivom JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva” Sarajevo. Godine 2007. izvršeno je usklađivanje sa Zakonom o javnim preduzećima i Zakonom o klasifikaciji djelatnosti te od 27. aprila 2007. godine novi naziv i organizacioni oblik Zavoda glasi JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva” a. d. Istočno Novo Sarajevo.

Zavod je od osnivanja nekoliko puta mijenjao sjedište. Prvo sjedište Zavoda bilo je na Ilidži, zatim u Bijeljini, te na teritoriji tadašnjeg Srpskog Sarajeva. Sjedište Zavoda danas je u Istočnom Novom Sarajevu, na adresi Zorana Cvijetića 58.

Već 29. godina pod motom: „U službi znanja!” Zavod za udžbenike i nastavna sredstva uspješno priprema i objavljuje udžbenike i nastavna sredstva, kao i ostalu dokumentaciju za skoro sve nivoe obrazovanja. I ove školske godine uspješno smo odgovorili na potrebe tržišta i blagovremeno obezbijedili sve neophodne proizvode.

Uporedo sa izdavanjem štampanih udžbenika uspješno realizujemo proces digitalizacije udžbeničkih sadržaja, kojim se od ove godine mogu koristiti i učenici prva tri razreda osnovne škole. Već je u upotrebi „Prva knjiga”, a tokom naredne sedmice postepeno će biti dostupni i sadržaji za ostale predmete.

Zavod danas, pored zgrade uprave, posluje i u pet poslovnih centara (Trebinje, Istočno Sarajevo, Bijeljina, Doboj i Prijedor) i u 20 maloprodajnih objekata – knjižara.

U narednom periodu učestvovaćemo na značajnim sajmovima knjiga u Banjaluci i Beogradu, gdje ćemo predstaviti naša najbolja izdanja u različitim kategorijama.

Na Sajmu knjiga u Banjaluci, 16. septembra, dodijelićemo književne nagrade „Zlatna sova” i „Sovica”, te predstaviti nagrađene romane.

Slične vijesti