Besplatni udžbenici za prvi, drugi, treći i četvrti razred

Besplatni udžbenici za prvi, drugi, treći i četvrti razred

Vlada Republike Srpske donijela je odluku prema kojoj će svim učenicima u Republici Srpskoj prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola biti obezbijeđeni besplatni udžbenici od naredne ško...

Vlada Republike Srpske donijela je odluku prema kojoj će svim učenicima u Republici Srpskoj prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola biti obezbijeđeni besplatni udžbenici od naredne školske 2021/2022. godine - rekla je Natalija Trivić ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske.  Ona je navela da će besplatne ubdženike dobiti oko 50.000 osnovaca.

 

- Riječ je o dodatnom izdvajanju od 2,5 miliona KM, te suu ukupna ovogodišnja izdvajanja Vlade za te i druge učeničke potrebe i kategorije 5,5 miliona KM - navela je Trivićeva nakon sjednice Vlade Srpske.

 

Navela je da će ova odluka, uz ranije odluke o besplatnim knjigama, obuhvatiti više od 50 odsto ukupne učeničke populacije osnovnih škola u Srpskoj.

 

S obzirom da je određeni broj roditelja već kupio udžbenike za navedene razrede Uprava Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva donijela je odluku o priznavanju povrata sredstava.

 

Svaki kupac uz priložen fiskalni račun kao dokaz kupovine u knjižari u kojoj je kupio udžbenike može zamijeniti udžbenike za školski pribor i opremu ili zatražiti povrat novca.

 

Ukoliko kupci nemaju sačuvan fiskalni račun neophodno je da se jave u knjižaru gdje su kupili udžbenike i u saradnji sa prodavcima usaglase detalje uvidom u arhivu prodaje i nakon toga iskoriste mogućnost povrata.

 

Povrat se može iskoristiti samo u knjižarama u kojima su udžbenici kupljeni.

Slične vijesti