Čestitka za polazak u školu uz predstavljanje digitalnih sadržaja

Čestitka za polazak u školu uz predstavljanje digitalnih sadržaja

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva upućuje čestitke svim učenicima, prosvjetnim radnicima i roditeljima početak nove školske godine. Nadamo se da će epidemiološka situacija dozvoliti odvijanje...

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva upućuje čestitke svim učenicima, prosvjetnim radnicima i roditeljima početak nove školske godine.

Nadamo se da će epidemiološka situacija dozvoliti odvijanje nastave u redovnim uslovima i okolnostima i da će naši najmlađi sugrađani uspješno savladati gradivo i usvojiti nova znanja.

U saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture, Ministarstvom za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i Republičkim pedagoškim zavodom pripremili smo digitalne sadržaje koji prate postojeće štampane udžbenike.

Ove godine akcenat smo stavili na tzv. prvu trijadu odnosno prva tri razreda osnovne škole. Učenici će ove sadržaje moći koristiti na pametnim telefonima, tabletima i računarima i nadamo se da će im ovo biti zanimljiv i zabavan način učenja novih pojmova i provjere svog znanja.

U video poruci ovog jutra  posebnu poruku imamo za one najmlađe - učenike prvog razreda.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=IOKYXeeL0l4[/embed]

 

Slične vijesti