Djela Iva Andrića i dalje najprodavanija u knjižarama Zavoda za udžbenike

Djela Iva Andrića i dalje najprodavanija u knjižarama Zavoda za udžbenike

Kraj godine je vrijeme kada uglavnom svodimo račune, preispitujemo, popisujemo, sabiramo i oduzimamo, podvlačimo crtu... Ovu 2021. godinu ćemo pamtiti po nekoliko sjajnih knjiga koje smo objavili i...

Kraj godine je vrijeme kada uglavnom svodimo račune, preispitujemo, popisujemo, sabiramo i oduzimamo, podvlačimo crtu...

Ovu 2021. godinu ćemo pamtiti po nekoliko sjajnih knjiga koje smo objavili i to na prvom mjestu mislimo na romane nagrađene na konkursima „Zlatna sova“ i „Sovica“ ali i na još nekoliko sjajnih naslova o kojima smo govorili u prethodnom periodu.

Iza nas je mnogo uspješnih promocija, sajamskih akcija i druženja čitalaca sa našim autorima u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama.

Zahvalni smo svim našim kupcima i posjetiocima koji su i ove godine najviše povjerenja imali u naše knjižare i ovo je prilika kada sa javnošću dijelimo informacije o najprodavanijim naslovima u protekloj godini.

U oblasti beletristike ponovo je najprodavanije djelo bilo „Na Drini ćuprija“ Iva Andrića a zatim već tradicionalno visoko na listi najprodavanijih djelo „Gorski vijenac“ Petra Petrovića Njegoša. Ovim klasicima srpske književnosti na trećem mjestu pridružila se takođe Andrićeva „Travnička hronika“.

Najprodavanija knjiga za djecu bila je „Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru“ Berislava Blagojevića a slijedi je „Kuća vremena“ Jelene Kojović Tepić. Treće mjesto zauzele su „Pjesmice i uspavanke“ koje je priredio Danijel Dojčinović.

Najprodavanije izdanje Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz oblasti stručne literature bilo je izdanje „Progovori da vidim ko si“ Slobodana Roksandića, koje smo objavili u saradnji sa Udruženjem „Izražajnost“ iz Beograda. Slijedi „Praktični jezički savjetnik“ Milorada Telebaka te „Ustavno pravo“ Gorana Markovića.

Najprodavanije djelo drugih izdavača po rezultatima iz naših 20 knjižara širom Republike Srpske je djelo „Romani“ Iva Andrića u izdanju Lagune. Izdanjima ovog izdavača pripala su i preostala dva mjesta na našoj top listi i to drugo mjesto za djelo „Koreni“ Dobrice Ćosića a treće za „Beleške jedne Ane“ Moma Kapora.

Opšti utisak je da su i dalje najtraženija djela tzv. klasici srpske književnosti i djela autora poput Andrića, Njegoša, Ćosića, Kapora itd.

U velikom procentu su se ove godine čitala i djela autora savremene srpske književnosti ali i veliki broj knjiga za djecu domaćih autora što nas posebno raduje.

Ne zaboravite da je knjiga jedan od najljepših poklona za praznike. Obradujte nekoga dobrom knjigom iz bogate ponude naših knjižara.

Srećni praznici!

Slične vijesti