Dragana Knežević iz Negotina dobitnik Zlatne sove

Dragana Knežević iz Negotina dobitnik Zlatne sove

Pobjednici konkursa za najbolji neobjavljeni roman i nagradu "Zlatna sova"  proglašeni su danas na konferenciji za novinare u prostorijama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Banjaluci. Dobit...

Pobjednici konkursa za najbolji neobjavljeni roman i nagradu "Zlatna sova"  proglašeni su danas na konferenciji za novinare u prostorijama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Banjaluci.

Dobitnik desete po redu Zlatne sove je Dragana Knežević iz Negotina (Republika Srbija) za rukopis „Slike od stakla“.

Prvonagrađena će dobiti plaketu za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana.

 

Druga nagrada pripala je Ivanu Novčiću iz Kraljeva za rukopis „ Trn u peti“ i podrazumijeva objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana.

 

Dobitnik treće nagrade je Jadranka Milenković iz Niša za rukopis „Olivera uči nemački“. Ova nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.

 

Žiri je radio u sastavu: Svetlana Šeatović (član), Radisav Milić (član) i Sanja Macura (predsjednik).

Nagrade će biti uručene u okviru svečane akademije povodom 30 godina rada Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva koja će biti održana 30. avgusta 2022. godine u Istočnom Sarajevu.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=bHFIrqkoxBU[/embed]

Slične vijesti