Konkurs za najbolji neobjavljeni roman i nagradu „Zlatna sova“

Konkurs za najbolji neobjavljeni roman i nagradu „Zlatna sova“

Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo, kao najveća izdavačka kuća u Republici Srpskoj, poziva autore koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku, da uzmu učeš...

Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo, kao najveća izdavačka kuća u Republici Srpskoj, poziva autore koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku, da uzmu učešća na Konkursu za najbolji neobjavljeni roman i nagradu „Zlatna sova“ za 2019. godinu.

Književna nagrada izdavačke kuće JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo obuhvata plaketu (povelju) za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000,00 KM i 20 primjeraka romana.

Druga nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000,00 KM i 20 primjeraka romana.

Treća nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000,00 KM i 20 primjeraka romana.

Ukoliko nijedan od autora tri prvonagrađena romana ne bude imao prebivalište u Republici Srpskoj, Zavod zadržava pravo da, na preporuku stručnog žirija, pored nagrađenih romana, uz prethodnu saglasnost autora, objavi još jedan roman autora sa prebivalištem u Republici Srpskoj. U tom slučaju, roman bi bio objavljen u tiražu od 300 primjeraka, uz autorski honorar utvrđen na osnovu internih propisa organizatora konkursa.

Pravo učešća na Konkursu imaju svi autori koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku, a koji blagovremeno dostave svoj rukopis, pod uslovom da rukopis romana nije nikada ranije objavljen, kako na srpskom, tako ni na drugom jeziku.

Posljednji dan za dostavu rukopisa na naprijed navedeni način je 01. mart 2019. godine, dok je rok za proglašenje najboljeg neobjavljenog romana 31.05.2019. godine.

Detaljni uslovi za učešće na konkursu, vrsta i visina nagrade, izbor i način rada stručnog žirija, rokovi za odlučivanje o nagrađenim rukopisima, te ostala pitanja koja definišu postupak izbora najboljeg neobjavljenog romanasu definisani Pravilnikom o dodjeljivanju nagrade „Zlatna sova“

Slične vijesti