Najposjećenije promocije “Zlatne sove”, a “Lejla” najtraženiji naslov na štandu

Najposjećenije promocije “Zlatne sove”, a “Lejla” najtraženiji naslov na štandu

Na 63. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga i ove godine JP “Zavod za udžbenike i nastavna sredstva” a. d. Istočno Novo Sarajevo predstavio se posjetiocima najvećeg regionalnog skupa ljubitelja knjiž...

Na 63. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga i ove godine JP “Zavod za udžbenike i nastavna sredstva” a. d. Istočno Novo Sarajevo predstavio se posjetiocima najvećeg regionalnog skupa ljubitelja književnosti i knjiga uopšte raznovrsnom ponudom izdanja.

 

Kada je riječ o promocijama naših knjiga i ove godine potrudili smo se da one budu raznovrsne kao što je i naša izdavačka produkcija od najmlađih do najstarijih čitalaca, a brojne promocije realizovali smo u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Beogradu.

Za najmlađe posjetioce organizovali smo promociju didaktičke igre “Jedi zdravo! Bravo, bravo” autora Danice Mojić i Milene Jović kao i pobjedničkog romana na konkursu za najbolju knjigu za djecu “Sovica”. Riječ je o romanu “Kako se ispričala Neispričana Bajka” Ranka Pavlovića, kojeg je pored autora promovisala i predsjednik žirija Jelena Kojović Tepić.

Od stučnih knjiga ove godine akcenat smo stavili na djelo Biljane Milošević Šošo “Devijantne pojave u Republici Srpskoj” o kojoj je pored autora govorio i uvaženi prof. dr Božo Milošević.

 

Na našem štandu svoje knjige potpisivali su autori Biljana Ristić (“Senke i snovi”) i Vladimir Kalamnda (“Miš u bundi”).

 

Naša autorka Sanja Klisarić promovisala je svoju zbirku poezije “Podsećanja na večnost” uz pomoć doc. dr Željke Pržulj i Julijane Janković u sali “Vasko Popa”.

 

Očekivano, najviše pažnje privukla je promocija ovogodišnjih dobitnika nagrade “Zlatna sova” za najbolji neobjavljeni roman o čemu su ispred žirija govorili prof. dr Sanja Macura i književnik Ranko Risojević. O samom projektu “Zlatna sova” govorio je direktor Zavoda Rade Ristović, a od autora bili su prisutni Veroslav Rančić (Nek se zvezde iskradu i noć krene”) i Čedomir Ljubičić (”Sjaj južnog krsta”).

 

Kada je riječ o potražnji određenih naslova, na našem štandu najtraženiji naslov bio je roman “Lejla” Slobodana Srdanovića koji je i proglašen knjigom mjeseca oktobra kada je riječ o našim izdanjima.

Slične vijesti