Najprodavanija izdanja u 2022. godini

Najprodavanija izdanja u 2022. godini

Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva” a. d. Istočno Novo Sarajevo tradicionalno u posljednjim danima decembra mjeseca aktuelne godine objavljuje spisak najprodavanijih djela iz svoj...

Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva” a. d. Istočno Novo Sarajevo tradicionalno u posljednjim danima decembra mjeseca aktuelne godine objavljuje spisak najprodavanijih djela iz svoje produkcije i iz produkcije drugih izdavača.

Najtraženija knjiga u izdanju Zavoda u 2022. godini je knjiga „Bez naslova”, autora Svjetlane i Andree Vasiljević, tj. izbor pjesama ovih djevojaka, koji je posthumno sastavila njihova majka Radmila. Ova knjiga u izdanju Zavoda u 2022. godini imala je svoja dva izdanja. Publika i naši sugrađani prepoznali su značaj objavljivanja ovog djela i našu namjeru da sačuvamo uspomenu na ove dvije djevojčice.

U samom vrhu najtraženijih i najprodavanijih djela u izdanju Zavoda su i ove godine Andrićeva „Na Drini ćuprija” i Njegošev „Gorski vijenac”.Najprodavanije knjige u Zavodovim knjižarama u izdanju drugih izdavača su Andrićevi „Romani”, Ćosićevi „Koreni” i „Misterija Ginkove ulice” Uroša Petrovića.

Najprodavanija knjiga u oblasti dječje književnosti u izdanju Zavoda je „Ukrala me Šumbaba” Aleksandre Čvorović, zatim slijede „Pjesmice i uspavanke” i „Kako sam zavolela svoje ime”.

Najprodavanija knjiga iz oblasti stručne literature je „Praktični jezički savjetnik”, Milorada Telebaka. Iako je riječ o našem starom izdanju, ova knjiga i te kako je popularna i danas.

Kada su u pitanju lektirska izdanja, u oblasti lektire za osnovnu školu najviše su prodavane „Bajke” braće Grim i „Družina pokvarene slavine”, Radisava Milića, dok su u oblasti lektire za srednju školu srednjoškolci, po našim podacima, najviše tražili „Lajanje na zvezde” Milovana Vitezovića i „Blago cara Radovana” Jovana Dučića.

Slične vijesti