Našem izdanju nagrada "Liplje" za savremenu književnost

Našem izdanju nagrada "Liplje" za savremenu književnost

Na 24. Međunarodnom Sajmu knjige u organizaciji "Glasa Srpske", u Sportskoj dvorani "Borik" 13. Septembra su dodijeljene tradicionalne sajamske nagrade za najbolja izdanja i izdavače. Priznanje "Lipl...

Na 24. Međunarodnom Sajmu knjige u organizaciji "Glasa Srpske", u Sportskoj dvorani "Borik" 13. Septembra su dodijeljene tradicionalne sajamske nagrade za najbolja izdanja i izdavače.
Priznanje "Liplje" za savremenu književnost dodijeljena je romanu "Vetruška u danima neba", Gorana Labudovića Šarla, u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, koja je ovogodišnji dobitnik "Zlatne sove".

U romanu "Vetruška u danima neba" predstavljena je univerzalna priča o nesebičnom žrtvovanju pojedinca za kolektiv koji, kako se ispostavilo, u velikoj mjeri to ne poštuje.

To je priča o braći Kiš, naročito inženjeru Jozefu Kišu, vizionaru i čoveku koji žrtvuje sve /porodicu, prijatelje, karijeru, kapital, autoritet/ zarad dalekog cilja, prvobitno samo njemu vidljivog i značajnog,

U romanu je predstavljena bezvremena i duboka priča koja je uvijek prisutna u životima onih koji nisu spremni da prihvate materijalno kao jedini pokretački motiv i da lični interes zamijeni opšte dobro.

Na Sajmu knjiga u Banjaluci Zavod za udžbenike i nastavna sredstva promovisao je pobjednički roman konkursa "Sovica" autora Vladimira Kalamande. Vladimir je za brojne čitaoce potpisivao ovu knjigu na našem štandu nakon zvanične promocije.

U saradnji sa dr Duškom Pevuljom organizovali smo veoma interesantno predavanje o Kočiću i promovisali naše izdanje "Knjiga Petra Kočića".

Uzeli smo učešće i u panel diskusiji na temu izazova i stanja u izdavaštvu u Republici Srpskoj koju je organizovala Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske.

Slične vijesti