Nastavljamo sa pripremom značajnih izdanja u specifičnim uslovima za rad

Nastavljamo sa pripremom značajnih izdanja u specifičnim uslovima za rad

Dok traje nastavni proces na daljinu i djeca izučavaju nastavne sadržaje kod kuće, mi se trudimo da pripremo nova izdanja i nove naslove lektire za naše osnovce. Uskoro očekujemo Desankine "Priče...

Dok traje nastavni proces na daljinu i djeca izučavaju nastavne sadržaje kod kuće, mi se trudimo da pripremo nova izdanja i nove naslove lektire za naše osnovce.

Uskoro očekujemo Desankine "Priče iz bakinog krila", koje je izabrao i pripremio za vas akademik Staniša Tutnjević; prof. dr Željka Babić za vas je prevela "Veliki talas", a mr Andrijana Stokić Penda i mr Branko Crnogorac pripremili su i preveli  djelo "Robinzon Kruso".

Ove knjige donosimo uskoro, a u našim knjižarama biće dostupne nakon okončanja vanredne situacije i uspostavljanja normalnog funkcionisanja.

Za naše srednjoškolce pripremamo kapitalna izdanja srpske književnosti. Riječ je o djelima Miloša Crnjanskog i to: Seobe I , Seobe II, Dnevnik o Čarnojeviću i Roman o Londonu I  i II . Svojim predgovorima u boljem razumijevanju ovog velikana srpske književnosti i njegovih vječitih tema seoba i stranstvovanja pomogli su nam dr Dragana Bedov i akademik Ranko Popović.

U izdanju Zavoda uskoro će izaći djela "Gospa Nola" i "Pisma iz Norveške", naše književnice Isidore Sekulić. Isidora Sekulić bila je jedna od najobrazovanijih Srpkinja svog vremena. Budući da se ova djela izučavaju na časovima srpskog jezika u srednjoj školi predgovore za ova djela napisale su naše dugogodišnje saradnice dr Dragana Bedov i prof. dr Sanja Macura.

Slične vijesti