Obilježavanje Međunarodnog dana dječije knjige

Obilježavanje Međunarodnog dana dječije knjige

JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a.d. Istočno Novo Sarajevo tradicionalno već devetu godinu za redom obilježiće 02. april – Međunarodni dan dječije knjige. Epidemiološke mjere u vezi vi...

JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a.d. Istočno Novo Sarajevo tradicionalno već devetu godinu za redom obilježiće 02. april – Međunarodni dan dječije knjige.

Epidemiološke mjere u vezi virusa Kovid-19 ne dozvoljavaju nam veća okupljanja i promocije ali uspjeli smo pronaći nekoliko načina da na simboličan način obilježimo ovaj dan.

Naš saradnik iz Udruženja „Izražajnost“, glumac Milan Bosiljčić, izabrao je jednu bajku H.K. Andersena objavljenu u jednom od naših izdanja, koju će putem Zavodovog zvaničnog kanala na platformi You Tube podijeliti sa najmlađom publikom.

Tijana Dabić i Jasna Jovičić autori izdanja „Moja predškolska knjiga“ uz koju se predškolci od ove godine pripremaju za polazak u prvi razred osnovne škole u našoj knjižari u Bijeljini 1 (Gavrila Principa 14) od 15 do 16 časova održaće pojedinačno savjetovanje za sve zainteresovane roditelje. Biće to prilika da roditelji na najbolji način dobiju informacije i savjete kako na najbolji način uz ovo izdanje pripremiti svoje predškolce za polazak u školu.

Autor hit knjige za najmađe „Kuća vremena“ Jelena Kojović Tepić potpisivaće ovu zabavnu knjigu u našoj knjižari Banja Luka 2 ( Kralja Petra I Karađorđevića 71) u terminu od 18 do 19 časova. Riječ je o modernoj bajci o pustolovinama mašte i odrastanja satkanoj od tananih niti dječijeg duha, oplemenjena dobrotom, igrom, smijehom i radošću.

Međunarodni dan dječije knjige obilježićemo i popustom koji će važiti u petak, 02. aprila u svih 20 knjižara Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva na određena izdanja za djecu. Riječ je o 50 % popusta na nagrađene knjige za djecu iz edicije „Sovica“ i 20 % popusta na školsku lektiru i dječiju literaturu.

Sve naše knjižare od 01. aprila rade po tzv. ljetnom radnom vremenu tako da svi zainteresovani mogu iskoristiti  duže radno vrijeme naših maloprodajnih objekata kako bi pronašli nešto za svoje najmlađe.

Slične vijesti