Objavljen konkurs za nagradu "Sovica" za 2019. godinu

Objavljen konkurs za nagradu "Sovica" za 2019. godinu

Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo poziva autore koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku da uzmu učešće na Konkursu za najbolju neobjavljenu knjigu za...

Javno preduzeće „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo poziva autore koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku da uzmu učešće na Konkursu za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu „Sovica“.

Književna nagrada izdavačke kuće JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a. d. Istočno Novo Sarajevo, pod imenom „Sovica“, obuhvata plaketu (povelju) za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, objavljivanje djela u tiražu od 1.000 primjeraka, autorsku naknadu od 1.000,00 KM i 20 primjeraka knjige.

Pravo učešća na konkursu za izbor najbolje neobjavljene knjige za djecu imaju svi autori koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku i koji blagovremeno dostave svoj rukopis, pod uslovom da rukopis knjige za djecu nije nikada ranije objavljen, kako na srpskom, tako ni na drugom jeziku.

Posljednji dan za dostavu rukopisa je 01.03.2019. godine, dok je rok za proglašenje dobitnika nagrade 10. maj 2019. godine.

Detaljni uslovi za učešće na konkursu, vrsta i visina nagrade, izbor i način rada stručnog žirija, rokovi za odlučivanje o nagrađenim rukopisima, te ostala pitanja koja definišu postupak izbora najbolje neobjavljene knjige za djecu definisani su Pravilnikom o dodjeljivanju nagrade „Sovica“

Slične vijesti